, ,

Verslag Animo A1: Met kop en schouders bovenaan!

Animo A1 – SDO (V)  A1

Door de forse overwinning van 10-25 uit de vorige speelronde ging de A1 dit weekend vol goede moed de wedstrijd in tegen SDO uit Veldhoven. Animo en SDO (V) troffen elkaar dit jaar niet voor het eerst, want er was al een oefenwedstrijd gespeeld op het PSV-toernooi in Eindhoven. Deze spannende wedstrijd wist Animo toen te winnen met 9-8.

Waar SDO (V) met haar gebruikelijke selectie de strijd aan ging, had Animo drie dagen voor de wedstrijd een versterking uit het nabije Tiel weten te bemachtigen. Marieke Monhemius, afkomstig van Tielse korfbalclub Tiel’72 heeft het oranje-zwart gewisseld voor het oh zo mooie blauw-wit van de Geldermalsenaren.  Na een paar trainingen, oefenwedstrijden en wat goede gesprekken zit zij nu definitief bij de selectie. Ze begon evenals Tjerk op de bank.

De wedstrijd werd gestart met de volgende vakken: Nikki, Ezri, Arne en Daan beginnend in de verdediging en Marinde, Inge, Matthew en Tobias beginnend in de aanval.

Om 12:30 stipt ging het fluitsignaal en de wedstrijd ging mooi van start, want binnen 40 seconde lag de bal al in de korf door een fraaie onehander van Matthew. SDO wist echter meteen antwoord te geven door te scoren en het stond 1 -1. De wedstrijd ging aardig gelijk op en ook al vielen er relatief weinig goals, werden er wel mooie aanvallen over en weer gecreëerd. Animo wist 10 minuten voor de rust de overhand in het spel te pakken en zo gingen ze rusten met een degelijke 7-3 voorsprong,

In de tweede helft leek SDO (V) na twee snelle goals een beetje terug te komen, maar Animo liet zich niet kennen en heeft de dominante lijn uit de eerste helft netjes doorgetrokken tot de eindstreep. Animo liet, net zoals tegen DOT (O), zien dat zij over alle vlakken kon scoren en daarmee onvoorspelbaarder was, waardoor de winst geboekt kon worden.

Na 10 minuten in de tweede helft kreeg Matthew een ongelukkige botsing met zijn tegenstander, waarna hij de wedstrijd helaas niet kon vervolgen. We hopen dat hij snel geneest en er weer zo snel mogelijk bij kan zijn. Tjerk viel echter uitstekend in en verzorgde nog een mooie assist voor zijn vakmaat Tobias.

Ook Marieke heeft haar eerste officiële minuten mogen maken in de competitie die, niet anders dan verwacht, goed verliepen.

Met een korte kans in de slotfase van de wedstrijd zette Tobias een punt achter de wedstrijd. Eindstand: 15 – 7. Hierdoor staat de A1 nu eerste in de poule met een doelsaldo van +23.

Volgende week is de A1 om 13:15 te zien in Eindhoven spelend tegen DSC A3, die deze week punten heeft verspilt door 8-4 te verliezen tegen de A2 van Tilburg. Dit beloofd een echte kraker te worden net als voorgaande jaren, dus tot volgende week!

Auteur: Daan Könings