, ,

Valse start Animo in Veldhoven

De week liep ietsje anders dan verwacht, met name voor Animo 2. SDO meldde zich al vroeg in de week met personele problemen door o.a. besmettingen, waardoor het genoodzaakt zag om SDO 2 – Animo 2 op een ander moment in te halen. Animo schoof hierdoor naar het tijdslot van die wedstrijd en kon dus in de middag aantreden in Veldhoven tegen de enigszins verzwakte hoofdmacht van SDO, want ook daar ontbraken enkele basiskrachten. Animo werd in Veldhoven gelukkig ondersteund door een aantal supporters en ook de bank was rijkelijk gevuld met blauwhemden.

In SDO trof Animo voor de derde keer in 5 maanden dezelfde tegenstander. Op het veld werd SDO verslagen met 14-9 in een moeizame wedstrijd en in de spek-en-bonen speelronde van de zaal kwam SDO wederom op bezoek en werd er gewonnen, deze keer nog iets lastiger. Animo was dus gewaarschuwd voor de derde ontmoeting, nu voor het eerst op Veldhovense grond. Dat gezegd hebben werd het toch weer moeizaam, Animo nam in de openingsfase het initiatief maar kon moeilijk de korf vinden en hield een hardwerkend SDO steeds maar weer in de wedstrijd. Het gebrek aan scores was een lijn die vorige week tegen Rheko al een beetje ingezet werd en daar moest een schepje bovenop komen. Dat lukte nauwelijks en ook de verdedigende foutjes braken Animo meermaals op. Er werd slordig voorverdedigend en zo nu en dan leek de concentratie even weg te vallen waardoor er knullig doelpunten geincasseerd werden. Coach Niels probeerde voor rust zijn ploeg wakker te schudden maar het kreeg SDO niet afgeschud.
Na de rust greep Niels toch in met twee wissels waardoor Ivo sinds lange tijd weer officiële speeltijd kreeg in Animo 1. Hij werd vergezelt door Nathalie om het 2e aanvalsvak te versterken. Animo had toen al een gaatje te pakken door een goede start na de rust en leek het lek boven. Echter zakte het niveau bij Animo snel weg, waardoor er weer een problematische periode volgde waarin SDO langzamer zeker het initiatief overnam en Animo verzoop in de goede intenties maar het vooral bij hard werken zonder resultaat bleef. SDO begon er steeds meer in te geloven en dan weet je dat een wedstrijd zoals deze heel erg moeilijk wordt. In de slotfase viel dan ook de aansluitingstreffer van SDO, 12-13. Animo verzuimde de nekslag te geven waardoor SDO de kans kreeg om langszij te komen. Ook de thuisploeg moest er verschrikkelijk hard voor werken om een doelpunt te produceren maar trof uiteindelijk doel door een korte kans te verzilveren (13-13). Animo miste tussendoor een open kans en kreeg zelfs in de laatste minuut de kans om de 14e goal te maken en vanaf de bank leek de bal heel even door de korf te glijden, maar de werkelijkheid was dat die langs de zijkant weg gleed. SDO mocht vervolgens nog aanzetten en konden de billen tegen elkaar aan geknepen worden omdat de ploeg het momentum had. Gelukkig voor Animo was dat niet voldoende voor hen om de wedstrijd nog over de streep te trekken waardoor de punten gedeeld werden.

Al met al een valse start voor Animo dat een heel duidelijk doel voor zichzelf gesteld heeft en daar nu al op in moest leveren. Komende week de lessen uit deze wedstrijd halen om de volgende wedstrijd tegen DKB de juiste dingen te doen en met name de bal door de korf heen te jagen. Animo kan gelukkig weer rekenen op support in de eigen sporthal, toch? We zien jullie graag!