, ,

Titelkansen Animo 2 blijven ternauwernood in leven

Tja, wat moet je zeggen. Animo 2 fungeerde samen met Wageningen 5 als het voorprogramma van Animo 1 – Vriendenschaar 1. Het tweede team moest zich richten op het winnen van de pot van deze tegenstander want ondanks dat het vlaggenschip een megawedstrijd ging spelen moesten de punten in eigen huis gehouden worden. En dat bleek een flinke kluif…

In december, een weekje voor de Kerst trof Animo het 5e team van Wageningen en moest het ook al hard werken om de punten binnen te halen. Na een 8-2 achterstand werd de tegenstander verslagen met 13-12 en zat Animo tevreden aan het Kerstdiner. Bijna 3 maanden later trad er een serieuze déjà vu op toen Wageningen onder aanvoering van een zeer zuiver schietende heer op een 2-6 voorsprong kwam en de schrik om de harten van de thuisploeg sloeg. Toen al wist Animo dat het een zware pot zou krijgen tegen het laag geklasseerde Wageningen dat nog knokt tegen degradatie. De titelkansen dreven op dat moment weg van Animo, dat toch al een krachttoer moet maken om het te gaan doen in deze zaalcompetitie. Toch werd de rug gerecht en de schouders er ondergezet waarbij Animo uiteindelijk liet zien dat het als team de wedstrijd over de streep kan trekken. Na de achterstand werden de tegenstanders beter onder druk gezet en begon Animo te klimmen uit het gat waar men in gevallen was. Wageningen bleef scoren om Animo van zich en hield dat vol tot aan de rust waar er enige hoop gloorde met “slechts” drie punten achterstand (8-11) wetende dat het ontsnapt was aan een catastrofe in het eerste kwart van de wedstrijd. Dit werd nog eens benadrukt door de coaches in de rust en er werd richting geven om het beter te doen.
Dat lukte de tweede helft want met twee doelpunten werd het gat verkleind naar slechts 1 punt, waardoor Wageningen de billen samen moest gaan knijpen. Animo klopte steeds harder op de deur en de uitploeg kreeg niet meer zo makkelijk de korf gevonden als in de eerst helft door goed en stevig verdedigingswerk van Animo. Wageningen had moeite met de werklust van Animo en deed veel beklag bij de scheidsrechter maar kreeg die niet mee in de strijd om Animo van zich af te houden ondanks dat de marge van 3 wel weer hersteld werd (10-13). Het was voor Animo het moment om aan te zetten en de wedstrijd om te draaien. Op 14-13 stak Animo voor het eerst het hoofd boven het maaiveld uit maar ook Wageningen ging knokken om de belangrijke punten tegen degradatie binnen te halen. Nu was het moment daar voor Animo om te laten hoe graag men wilde blijven strijden voor de titel. Animo verloor weer het initiatief en zag Wageningen op 14-15 en 15-16 wederom op voorsprong komen. Daarna brak er een spannend slot aan in de wedstrijd. Animo draaide de stand weer om en probeerde met man en macht de verkregen voorsprongetjes vast te houden. In de slotfase kon de ploeg echter weer rekenen op de dames in vorm, Jasmijn en de ingevallen Vera. Op 18-17 dacht Jasmijn Animo naar de overwinning te schieten, maar Wageningen counterde met de scherp schietende heer uit de eerste helft (18-18). Met die uitslag kon Animo de titel min of meer op de buik schrijven. Vera toverde echter nog een vliegensvlugge actie en stoof langs haar dame om vervolgens knap de ingezette doorloopbal ook nog af te ronden (19-18). Wageningen mocht nog aanzetten voor de gelijkmaker maar gebruikte hiervoor onder druk van Animo te veel tijd waardoor de zege een feit was.

Napraten over de wedstrijd was niet echt aan de orde, er werden over een weer wat knuffels en high-fives gegeven en daarna startte het main-event van de avond. En wat een droomavond zou het worden!

Volgende week wacht Animo 2 een nieuwe uitdaging in Utrecht tegen HKC 2. De thuisploeg heeft nog een kans op de titel als ze winnen van Animo en Juliana 2 komende zaterdag niet wint bij Reehorst’45 2 in Ede. Animo moet winnen van HKC om de druk op Juliana te behouden en om een week later de mogelijkheid te krijgen om Juliana in een rechtstreeks duel te verschalken. De druk zit er dus op voor Animo en HKC, ze gaan spelen om 17.20 uur op Hoograven in Utrecht! Ben jij erbij?