,

Voorbeschouwing veldcompetitie Animo 1

Augustus is aangebroken, deze maand zal de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen! Op 14 juli 2020 werden de indelingen van de veldcompetitie gemaakt voor alle teams, sommige in concept en andere definitief, daarnaast is er reeds een conceptprogramma bekend. De indeling voor ons vlaggenschip is definitief, daarom kunnen we alvast voorzichtig vooruit kijken naar de start van de competitie op 5 september. Dat doen we door zoals gebruikelijk de voorbeschouwing aan jullie voor te schotelen.

Mooi, dan kunnen we verder met de tegenstanders van Animo in de veldcompetitie. We lopen ze 1 voor 1 langs.

Duko
De groen-witte brigade uit Duiven is al een tijdje niet in competitieverband langsgekomen voor Animo. Desondanks werd er ter voorbereiding op vorig seizoen in augustus tegen elkaar geoefend. Animo was in die ontmoeting te sterk voor Duko maar dat zijn statistieken waarop men niet op kan leunen. Duko presteerde gedegen in de 2e klasse op het veld als de zaal, met een 4e plaats op het veld en een derde plaats in de zaal kan er met vertrouwen uitgekeken worden naar dit seizoen. Zij vormen Animo’s eerste tegenstander op 5 september in Duiven en nog voor de zaal ontvangt Animo Duko ook nog in Geldermalsen, namelijk op 24 oktober.

Fortissimo
Met Fortissimo treft Animo een tegenstander die vorig jaar in de zaal ook de degens kruiste met ons vlaggenschip. Animo trok tot twee keer toe aan het langste eind, alvorens men tot kampioen uitgeroepen werd. Fortissimo kwam in de zaal niet verder dan een 4e plaats voordat de competitie gestopt werd. Op het veld ging het voor hen ook niet voor de wind, daar er slecht 1 punt behaald werd in de 2e klasse. Degraderen deed Fortissimo niet, vanwege het ongeldig verklaren van de competitie.
Met de nodige personele wisselingen zal Fortissimo nieuw elan aan moeten boren om tot goede resultaten te komen. Animo treft Fortissimo op 10 oktober in een thuiswedstrijd.

Keizer Karel
In Nijmegen zitten verschillende korfbalclubs en Keizer Karel is er daar 1 van. De ploeg pendelt al de nodige jaren tussen de 2e en 3e klasse en afgelopen seizoen leek daar geen uitzondering op te zijn. Keizer Karel degradeerde na een tumultueuze eindfase voor de coronacrisis uit de tweede klasse in de zaal maar werd op het veld “gered” door de ongeldigverklaring van de competitie zodat men op het veld nog in de 2e klasse mag uitkomen. Keizer Karel zal de eerste ploeg zijn die Animo in Geldermalsen ontvangt op 12 september.

Kesteren
Dit veldseizoen staat er een heuse Betuwe-cup op het menu, omdat sinds lange tijd Animo, Tiel’72 en Kesteren weer eens in één poule gevangen zijn in de 2e klasse. De ploeg uit de gelijknamige plaats kwam de seizoenen voor 2019-2020 veelvuldig in competitieverband langs en het waren altijd verhitte duels. In de laatste twee ontmoetingen in de competitie (zaal 2018-2019) werden de punten verdeeld over de beide ploegen, maar afgelopen seizoen werd er in januari een oefenwedstrijd gespeeld die Animo ruim won mede doordat Kesteren het afgelopen seizoen de nodige kwaliteit in moest leveren. Kesteren degradeerde in de zaal uit de 2e klasse en op het veld zag het er ook niet rooskleurig uit, toch krijgt de ploeg een herkansing door de coronacrisis. Animo mag thuis aantreden tegen Kesteren op 3 oktober.

Rheko
De Rhedense ploeg is al een tijdje geen competitietegenstander geweest maar Animo heeft door de connecties van hoofdtrainer Wim Jansen korte lijntjes met deze tegenstander. Er werd meerdere keren geoefend tegen elkaar en nu is het dus voor het “echie”. Rheko is bezig met een verjongingskuur dus Animo zal moeten ervaren wat er voor vlees in de kuip zit bij deze tegenstander die ook dit seizoen onderdeel maakt van de oefencampagne in augustus.
Afgelopen seizoen deed de ploeg het in ieder geval gedegen met twee 5e plaatsen. De derde speelronde (19 september) spelen Animo en Rheko (weer) tegen elkaar.

Tiel’72
Zoals bij Kesteren aangegeven vind er een heuse Betuwe-cup plaats in de 2e klasse. Tiel’72 begon vorig seizoen weifelend aan de campagne in de 2e klasse op het veld maar wist zich in de middenmoot te spelen alvorens de zaalcompetitie losbarstte. Daarin gingen alle remmen los bij de oranje-zwarte brigade want het kampioenschap in de 2e klasse bleef tot de laatste seconden van de zaalcompetitie in zicht, maar uiteindelijk trok VIKO aan het langste eind omdat Tiel’72 een puntje tekort kwam toen de coronacrisis zijn intrede deed. Deze ploeg zal gebrand zijn op grote successen komend seizoen. Het levert een grote burenruzie op, want Animo treft Tiel’72 op het veld maar ook in de zaal dit seizoen! Deel 1 van de burenruzie zal plaatsvinden op 26 september in Tiel.

Viking
Ja, Viking zal gebaald hebben van de ongeldigverklaring op het veld. Met drie punten voorsprong op naaste belager Woudenberg leek een kampioenschap en promotie binnen handbereik voor Viking. Dat ging niet door en Viking zal sportief wederom op het hoogste treetje willen eindigen als de veldcompetitie start. Dit zal waarschijnlijk ook het plan zijn voor Viking in de zaal want de derde plaats van afgelopen seizoen geeft daar aanleiding toe.
Traditioneel hebben Viking en Animo het altijd lastig met elkaar in de laatste jaren dus dat beloofd het nodige spektakel in Geldermalsen en Wijk bij Duurstede. Laten we hopen dat de huidige “Vikingen-hype” niet doorslaat naar onze korfbalcompetitie. Animo zal de Vikingen in ieder geval tegengas moeten geven op 17 oktober in Wijk bij Duurstede.

Dat waren de tegenstanders, Animo kan zich nu echt gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Die voorbereiding gaat starten vanaf zaterdag 15 augustus. Zet de volgende data alvast in de agenda:

  • 22 augustus: PSV-toernooi in Eindhoven
  • 29 augustus: Oefenwedstrijden tegen HKC (U) in Geldermalsen
  • 3 september: Oefenwedstrijden tegen Rheko in Geldermalsen
  • 5 september: Start competitie

De details van de bovenstaande activiteiten volgen uiteraard later.

Animo zal komend seizoen de suprematie in de 3e klasse door willen trekken naar goede resultaten in de tweede klasse. Daarvoor gaan we alles doen!