Na vorige week al een oefenwedstrijd uit gespeeld te hebben tegen HKV/Ons Eibernest, was het vandaag eindelijk weer tijd om een wedstrijd te spelen op onze eigen vertrouwde blauwe/gele veld. De wedstrijden gaan gespeeld worden tegen de selectie van Amicitia, die al een reis van 1,5 uur vanuit het Noorden erop hadden zitten toen ze in Geldermalsen aankwamen.

Animo 2

Amicitia 2 gaat op het veld in de reserve overgangsklasse spelen en in de zaal in de eerste klasse. Met dit in het achterhoofd van de Animo spelers begon de wedstrijd. Het duurde 4 minuten totdat het eerste doelpunt viel van de wedstrijd, helaas wel aan de verkeerde kant van het scorebord. Animo 2 leek even warm te moeten draaien, maar halverwege de eerste helft hadden de heren de korf gevonden. Dit zorgde ervoor dat de achterstand die Animo 2 kort daarvoor had opgelopen weggewerkt werd. Nieuweling Tim heeft inmiddels ook een beetje zijn draai gevonden in de selectie en scoorde net voor een rust een schot. Er werd met een voorsprong de rust ingegaan. (9-7).

Na rust was Animo de eerste die weer scoorde maar de doelpunten vielen minder makkelijk dan in het midden van de 1ste helft. De spelers van Amicitia 2 daarentegen waren in de rust wakker geschud en wilde de voorsprong terugnemen. (12-8, 12-10, 13-13). In de laatste minuten van de 2de helft bleek Amicitia 2 onder de druk te bezwijken en zo eindige de wedstrijd in een uitslag van 14-14. Genoeg huis & denkwerk om mee te nemen naar de volgende wedstrijd voor Animo!

Animo 1

Animo 1 treft op eigen veld Amicitia 1 die op het veld 1ste klasse gaan spelen en in de zaal overgangsklasse. Een goede graadmeter om de eerste oefenwedstrijd thuis mee te beginnen. Waar het bij Animo 2 enkele minuten duurde voordat het eerste doelpunt viel was daar bij Animo 1 geen sprake van. Na ongeveer 10 seconden vloog de bal al door de korf heen, dit belooft wat voor de rest van de wedstrijd. Ondanks dat er nieuwe combinatie spelers in het veld stonden bleven de doelpunten vallen. Zo werd de rustuitslag 13-7.

Na rust betrok de lucht en vielen de eerste druppels uit de hemel. Dit hield Kevin niet tegen en hij scoorde dan ook de openingstreffer na rust waarna er nog een paar doelpunten uit zijn handen kwamen. De andere heren van Animo 1 lieten het er ook niet bij zitten en de doelpunten vielen rijkelijk net zoals de regen. Met nog 10 minuten op de klok werd er in dugout al besproken of de eerste 30 doelpunten van het seizoen behaald zouden gaan worden. Helaas werden de laatste doelpunten gemaakt door Amicitia die beter leken te scoren als het droog weer was. De wedstrijd eindigde in een uitslag van 29-15.

Na deze natte wedstrijd kijken we verder naar volgende week waarin de selectie 2 oefenwedstrijden gaat spelen! Aankomende dinsdag komt Vriendenschaar op bezoek.

Deze 2 wedstrijden zullen een goede graadmeter zijn voor de Animo selectie want Vriendenschaar zal later in de zaal ook nog op bezoek komen in competitieverband.

En dan is dit nog niet alles want er komt ook nog een oude bekende op bezoek, Peter van Houwelingen. Hij was in het seizoen van 2016-2017 de hoofdtrainer in Geldermalsen, sommige spelers en leden zullen hem nog herkennen.

Later deze week gaat de selectie een bezoek brengen aan de club OVVO in Maarssen. Daar zullen Kevin en Tessa oude bekenden gaan zien want voor deze club hebben ze ook enkele jaren gespeeld. Dit wordt vast een leuke wedstrijd om naar te kijken!

Als allerlaatste sluit de selectie hun selectieperiode af met een wedstrijd tegen het team van Suriname, thuis in de randhorst!