, ,

Superweek voor Animo A1

Fortissimo A1 – Animo A1
Na bijna 4 weken van feest en rust was het donderdagavond 10 maart aan de A1 van Animo weer tijd om in actie te komen. De wedstrijd werd ingehaald, omdat Fortissimo in de derde speelronde met te veel coronagevallen te maken had. Ook werd er volgens de huidige speelronde op zaterdag tegen de IJsselsteiners gekorfbald, dus het was weer zover; Superweek voor de A1.

Fortissimo A1 mocht haar tweede plek verdedigen tegen het complete team van coach Luuk (Eric was afwezig). Animo had nog wat goed te maken na een miserabele oefenwedstrijd op het veld tegen Fortissimo A1, waarin Animo een voorsprong van 4-9 uit handen gaf en wist te verliezen.

De wedstrijd begon aan beide kanten erg moeizaam in de aanval en zo stond het na 16 minuten spelen nog 0-0. Een stand die in de eerste klasse geen schoonheidsprijzen verdiend. Echter wist Tim na een Time-Out van coach Luuk het gat van de korf te vinden en na twee afstandsschoten stond het 0-2 voor Animo. Het tweede kwart verliep spannend en de ploegen waren in deze fase van de wedstrijd erg aan elkaar gewaagd. Animo wist haar voorsprong wel vast te houden en zo werd er gerust met een schrale 4-6.

Na rust wist Animo mede door wissels Tjerk en Kyona haar voorsprong vast te houden en de donderdagavond werd afgesloten in IJsselstein met een eindstand van 11-13. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Player of the match: Super-sub Kyona (2 goals)

Animo A1 – Fortissimo A1
De vreugde in Geldermalsen moest na twee dagen al weer omgezet worden in strijdlust, want op 12 maart kwam Fortissimo op bezoek om sportieve revanche te halen. Een wedstrijd die voor zowel Animo als Fortissimo en publiek een stuk leuker was dan donderdag.

Fortissimo wist in tegenstelling tot donderdagavond al snel te scoren, waarna Animo in de achtervolging moest. Met twee rake strafworpen van Emma wist Animo het eerste kwart met een 5-3 voorsprong te leiden.

Helaas voor Fortissimo was het eerste kwart tekenend voor de eerste helft, waarin Animo vooral won op haar fysieke krachten en felheid. De scheids was, die de wedstrijd goed leidde, niet vies van een duwtje en liet veel doorgaan. Iets wat vooral de heren van Animo goed ligt. Er werd gerust met een stand van 9-7 op het scoreboord.

Beide ploegen konden er nog met de winst van doorgaan en na een goeie run van Fortissimo zag het er met nog maar twintig minuten op de klok en een stand van 9-10 naar uit dat de punten meegenomen werden naar IJsselstein. Maar Animo gaf niet op en ondanks dat vooral het beginnende aanvalsvak het moeilijk had met de verdedigende druk van Fortissimo bleef iedereen er voor gaan. Dit leidde ertoe dat Animo de wedstrijd over de streep trok richting het laatste kwart van de wedstrijd. Eindstand: 16-13.

Player of the match: Arne (2 goals)

Volgende week
Volgende week mogen de Geldermalsenaren het opnemen tegen DSC A2. Een ploeg die de A1 al kent van het veld en eerdere wedstrijden in de zaal. Het zal geen makkie worden, want Animo wist dit seizoen nog geen een keer te winnen en zeker niet in Eindhoven. Desalniettemin zal Animo er alles aan doen de winnende lijn van de superweek door te trekken en er met de winst naar huis te gaan. Animo moet namelijk, om nog kans te maken op de play-offs, met meer dan drie punten verschil winnen.

We hopen jullie 19 maart allemaal in Eindhoven te zien en anders: Tot ziens!