, , ,

Strijd in de krappe Tilburgse hal

Wanneer ik Tilburg opzoek in mijn typemachine, komt er een oefenwedstrijd naar boven van twee jaar geleden. Een late doordeweekse wedstrijd, Animo had het moeilijk tegen Tilburg maar goed het was maar een oefenpot 2 jaar geleden, dit hoeft niks te betekenen voor vandaag. Ook ploppen er foto’s op van de zaal, een ie wat krappe zaal, de muur staat nog geen meter van de lijn vandaan. Nouja goed, iets om mee rekening te houden. Ten slotte zie ik een zojuist gepubliceerd verslag van de wedstrijd die onze selectiespelers zojuist hebben gespeeld, interessant.

Animo 2

Opvallend in het wedstrijdverslag van Tilburg dat ze hun tweede team niet benoemen. Ons tweede zal ik niet zomaar voorbij laten gaan. Tilburg 2 schoot meteen goed en kwam op 0-4 voorsprong. Vera haalde de nul van het scorebord af doormiddel van een korte kans. Dit hield Tilburg niet tegen, de ene na de andere bal viel door het gele mandje. Animo was verdedigd niet scherp genoeg, verschillende foutjes werden meteen door Tilburg afgestraft. Aanvallend was het lastig om de korf te bereiken, schoten werden niet afgemaakt. Daarnaast vond Animo het ook lastig om, om te gaan met de druk van Tilburg. Leander kwam erin voor Tim en scoorde kort hierna net voor rust een afstandsschot. Animo ging met 6 doelpunten achter naar de kleedkamer. Animo 2 kon beter dan dit, 4 doelpunten in de eerste helft scoren is te weinig om een wedstrijd te winnen. Scherper dan voor rust kwam Animo 2 de kleedkamer uit. Tilburg viel even kort stil en verschillende spelers van Animo wisten de korf te bereiken. Met een stand van 14-10 betrad Ivo het veld. Na de wedstrijd tegen ACKC had Ivo vanwege zijn rugblessure geen wedstrijden meer gespeeld. Hij startte vol energie en zijn eerste schot was direct succesvol. De aanvallen hierna wist geen andere speler van Animo 2 meer te scoren en hierdoor werd de kans om te winnen steeds kleiner. Ivo bleef succesvol en legde het ene na het andere schot erin maar dit was niet meer genoeg. Animo 2 wist helaas weer geen enkele punt te bemachtigen in deze wedstrijd. Onder Animo 2 staat GKV nog lager op de ranglijst, die ook nog geen enkele wedstrijd wist te winnen.

Animo 1
Vooraf de wedstrijd had hoofdcoach Niels nog een keer gewaarschuwd voor de muren die bijna in het veld stonden, de beoordelaar van de scheidsrechters benoemde het ook nog een keer tegen enkele spelers tijdens het warmlopen. Het kon maar duidelijk genoeg zijn, je wilde niet knuffelen met de muur vandaag.

Net zoals Tilburg 2 schoot Tilburg 1 uit de startblokken en nam het initiatief in de wedstrijd met een voorsprong van 0-2. Tilburg 1 had een duidelijke opdracht meegekregen: Beperk het gevaar van de sleutelspelers en zorg dat de rest van de ploeg niet mee gaat korfballen. Waarschijnlijk was de opdracht niet geheel duidelijk want onze ‘sleutelspelers’ wisten de achterstand al vrij snel om te zetten naar een gelijkspel. Vervolgens vielen vanaf elke hoek van het veld de doelpunten erin door verschillende spelers. De voorsprong voor Animo liep steeds verder op want Tilburg wist niet meer mee te kunnen scoren. Een time-out volgde aan Tilburgszijde maar het had geen effect. 7 van de 8 spelers van Animo wist te scoren voor dat het fluitsignaal voor rust klonk. Een voorsprong van liefst 7 doelpunten nam Animo mee naar de kleedkamer.

Na rust vielen de doelpunten minder gemakkelijker dan in de eerste helft. Een enkele keer wilde Tilburg nog wel eens proberen achter te verdedigen met succes maar het andere moment lukt dit ze weer niet. Er werd wat gewisseld en een time-out aangevraagd, de wedstrijd is niet gewonnen zolang de klok niet op 00.00 staat. Tilburg liep verder in, de wedstrijd tegen KOAG stond iedereen nog helder voor de geest. Niemand wilde vandaag blauwe zuurtjes proeven, de groene van vorige week waren wel voldoende voor een tijdje. Tilburg proberen zich langs Animo te worstelen. Tessa lag op de grond met pijn aan het hoofd, scheidsrechters die het niet zagen en een doelpunt wat volgde. Vervolgens gaf Animo ook nog een stip weg aan Tilburg, die blauwe zuurtjes waren bijna proefbaar…

Met nog 2 minuten op de klok, stond Animo nog maar met 1 doelpunt voor op Tilburg. Vervolgens scoort onze ‘oud-internationaal’ (woorden van de verslagschrijver van Tilburg) nog een ver afstandsschot en valt de ‘mooiboy’ van Tilburg nog uit met kramp. De punten zijn voor Animo!

Volgende week speelt de selectie van Animo weer thuis tegen OVVO. De selectie van OVVO trof Animo eerder dit jaar al tijdens de voorbereidingen op het veld.