, , ,

Sterke doordeweekse start eindigt in een teleurstelling

Animo 2

Animo 2 vertrok afgelopen dinsdag met code geel richting Eindhoven. Ze namen meer reserves mee dan DSC de zaterdag daarvoor deed, om het beste resultaat te behalen. Animo 1 trainde ondertussen in Geldermalsen maar deze training was van korte duur door het slechte weer.

De wedstrijd begon moeizaam ondanks dat coach Rick in de voorbespreking de ploeg had gewaarschuwd met de volgende woorden: ‘De ploeg die als allereerste de bal onder controle heeft, neemt het voortouw in deze wedstrijd’. De regen zou pas later deelnemen aan de wedstrijd maar het veld was nat van eerdere regen.  De selectie van DSC was wel zo vriendelijk geweest om hun vierde op het hoofdveld te laten spelen, zodat de reserves konden plaatsnemen in de enige twee dug-outs op het complex.

Het lukte Animo maar niet om een voorsprong op te bouwen en afstand te nemen van de Eindhovense ploeg. Na een aantal wissels voor en na rust bouwde Animo een voorsprong op van drie punten maar die werd vervolgens weer vakkundig weggewerkt door DSC. Animo was er nog niet maar meegereisde Jasper zorgde ervoor dat Animo met twee doelpunten op voorsprong kwam. Er werd opnieuw gewisseld en Jasmijn had slechts 1 kans nodig om 1 doelpunt te maken. DSC bleef mee scoren en riep vanaf de andere kant van het veld A spelers op, om het verschil nog te gaan maken. Animo bleef sterk in hun schoenen staan waardoor dit voor DSC te laat was. Animo won met 12-16!

Animo 1

Na een lange rit richting Maarssen door diverse files en wegafsluitingen kwam een deel van Animo 1 net op tijd aan, om nog in te kunnen schieten in de rust van de wedstrijd voor hen.

Met de bespreking druppelde ook de rest van het team binnen maar de scheidsrechters waren nog niet gezien op het complex. Die kwamen net voor de wedstrijd ook vertraagd aan door de files.

Animo opende de score maar werd vervolgens overrompeld door OVVO. Een 3-1 achterstand werd omgedraaid naar een 6-9 voorsprong. Animo was sterk verdedigd en wist in de aanval over diverse schijven te scoren. Na rust werd dit echter niet doorgetrokken. OVVO was aan het wisselen gegaan en Animo speelde op een gegeven moment tegen OVVO 1,3. Aan het einde van de wedstrijd zal OVVO 3 maar liefst verantwoordelijk zijn voor acht doelpunten.

Animo was ook aan het wisselen gegaan maar het had weinig effect op OVVO. 8 minuten voor het einde scoorde Alko de 14-14. Alles was nog mogelijk maar OVVO 3 wist opnieuw te scoren. Animo 1 haalde niet haar percentage zoals ze normaliter wel deden waardoor OVVO met de winst ervan doorging.

Aankomende week speelt Animo 2 een belangrijke wedstrijd tegen Dot. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om in de race te blijven voor het kampioenschap. Animo 1 reist af naar de ongeslagen ploeg Tempo. Tempo kan aankomende zaterdag kampioen worden maar misschien kan Animo hier wel een stokje voor steken!