, ,

Sportlinkgehannes brengt Animo 3 een aardige wedstrijd maar geen punten

Afgelopen zaterdag stond ook voor Animo 3 de eerste pot in 2024 op het programma. Animo trof de enige tegenstander die men nog niet gezien heeft in de zaal, HKC (U) 2. De Utrechters vonden zichzelf terug op de 6e plaats, slechts 1 plekje hoger dan ons 3e maar wel met 3 wedstrijdpunten meer op zak dan de onzen. Animo 3 zag mogelijkheden om mogelijk punten weg te kapen uit Utrecht, maar moest daarvoor wel een goede wedstrijd spelen.
Het 3e miste sowieso 2 heren want Joha en Martijn waren niet aanwezig. Zodoende werden er wat andere spelers opgetrommeld. Eric draait al een tijdje mee bij het derde, maar ook oudgediende Jan-Willem en half-pensionado Herbert werden meegenomen. Voorafgaand aan de wedstrijd bleek dat de laatstgenoemde wel als staf toe te voegen was, maar niet als speler. “Mister Sportlink” Herbert en “Secondant Sportlink” Stefan gingen samen met “Sportlinknewbie” Ilse (vanuit haar rol in de Vrijwilligerscommissie) op zoek naar een last-minute oplossing terwijl de rest van het team al warm hobbelde in de sporthal van HKC. Via een hulplijn met laptop (Jan bedankt!), 26 inlogpogingen en beeldbellen werd met veel pijn en moeite 5 minuten voor de wedstrijd een zogenaamde spelactiviteit toegevoegd aan het account van Herbert waardoor hij weer speelgerechtigd was. Het benadrukt nog maar eens dat Sportlink eens moet gaan werken aan een webversie in plaats van het programma dat nog werkt o.b.v. Java wat voor de millenniumwisseling de juiste keuze was, maar nu gewoon zijn tijd gehad heeft. Maar goed, Herbert nam vervolgens plaats op de bank want van starten kwam het niet meer om de oude spieren op te warmen. Eric had dat gelukkig wel gedaan en kon samen met de rest van de basis de wedstrijd starten. HKC was er in ieder geval klaar voor want zij schoten goed uit de startblokken en wisten de korf goed te vinden. Qua spelopvatting hadden de Utrechters niet veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen toen Animo 2 de ploeg 2 keer verschalkte, maar de scherpschutters van de thuisploeg wisten de korf goed te vinden waardoor er al snel een 6-1 achterstand op het scorebord stond voor Animo. Daarnaast hadden beide ploegen te maken gekregen met een ietwat ongeïnteresseerde en mopperende scheidsrechter die niet openstond voor tegenspraak of wat later in de wedstrijd bleek voor vriendelijk overleg. Dat werd vooral duidelijk toen Eric een gesprekje probeerde aan te gaan met de beste man, maar hij recht voor zich uitstaarde naar de strafworpstip en geen enkele reactie gaf op Eric die net zo goed tegen een muur kon praten en ietwat verbouwereerd afdroop. Praten had dus in zijn geheel geen zin. Animo kwam desondanks beter in de wedstrijd door met name de gevaarlijke acties van Laura, Demi en Charelle, die (in)direct tot doelpunten leidden. Toch werd er met een 11-6 achterstand gerust.
In de rust benadrukte gelegenheidsspreker Herbert de noodzaak om dynamiek in het spel te houden en niet te statisch te gaan spelen. Een laag tempo en te forceren in een 2-2 situatie speelde HKC in de kaart. Net na de rust besloten de reserves Jacoline, Jan-Willem en Herbert in de benen te gaan en na 10 minuten stapte Herbert binnen de lijnen voor Eric, maakte vervolgens Bram plaats voor Jan-Willem en loste Jacoline Ilse af (Ilse zou later terugkeren voor de uitgevallen Laura). Bij Animo leefde het al de hele wedstrijd dat er mogelijkheden waren om HKC het moeilijk te maken, maar men had moeite om de schutters van de tegenstander af te stoppen. Echter leek de wedstrijd door de wissels enigszins te kantelen want Herbert deed al snel met 3 doelpunten in korte tijd een duit in het zakje. HKC zag de voorsprong uiteindelijk slinken naar 2 punten verschil maar voerde ook de nodige wissels in om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat lukte waardoor Animo 3 wederom met een nederlaag huiswaarts moest keren, uitslag 21-15.

Een nederlaag met perspectief want volgens eigen zeggen was dit een goede pot van ons 3e team. Er zat zoals aanvoerder Stefan al vroeg voor de wedstrijd de nodige passie en strijd in, maar de ploeg moet nog werken aan het lezen van een wedstrijd en het uitschakelen van belangrijke spelers bij de tegenstander… En het maken van doelpunten is ook een belangrijk aandachtspunt.

Volgende week speelt Animo 3 thuis tegen DOT 2, waartegen in de eerste speelronde met 27-13 verloren werd. Animo zal het DOT lastig moeten maken in Geldermalsen. Kom jij kijken om 15.30 uur in de Randhorst?