, ,

Reisjes naar Harderwijk en Nijkerk voor Animo 3

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Unitas/Perspectief 4 op het programma. De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander eindigde in de slotfase in een 16-16 gelijkspel. Bij winst deze wedstrijd konden we op de 4e plaats komen. Gebrand om te winnen met coach Tessa langs de lijn startte de wedstrijd in Harderwijk. Op de plaats van zieke Ilse begon Emma, met Jacoline, Jan-Willem en Martijn. Het andere vak bestond uit Marieke, Charelle, Jordy en Leander. Op de bank zaten dit keer Stefan, Daan en Demi.

De wedstrijd begon flitsend met een 2-6 voorsprong voor Animo. Het vak van Jan-Willem kwam zeer makkelijk tot kansen. Het andere vak had wat meer moeite had met kansen creëren, waardoor ze dus lang in de aanval stonden en het andere vak langer moest verdedigen. Het was daarom ook niet gek dat Unitas wat doelpunten kon maken, richting de rust zet Unitas een sprint in en is het net voor de rust 6-6. Uiteindelijk neemt Animo nog een schot en werd de rust bereikt met een stand van 6-7. De verdediging was eigenlijk uitstekend, alleen de kansen moesten nog afgemaakt worden. Na rust verliep de wedstrijd nagenoeg hetzelfde alleen nu kwam het andere vak lastig tot scoren. Richting het einde van de wedstrijd is het wederom spannend, helaas trekt Animo na een goede wedstrijd met weinig doelpunten van beide kanten aan het kortste eind. Eindstand 11-10.

Drie dagen later stond Animo 3 weer een wedstrijd te wachten, dit keer mochten we op bezoek naar Telstar 3 in Nijkerk om 21:15 op dinsdagavond. Telstar 3 staat bovenaan in de poule en spelen voor het kampioenschap. Toch hebben wij de vorige competitiewedstrijd niet verkeerd tegen deze ploeg gespeeld (17-20), er zijn dus zeker kansen vanavond. Ook vanavond zijn we gestart met Emma in de basis naast Marieke, Daan en Jordy. Dit keer begon Charelle weer naast Jacoline samen met Stefan en Jan-Willem. Ook dit keer hadden we Demi en Joha als reserve spelers en geblesseerde Bram als supporter op de bank.

De wedstrijd begon flitsend met onder andere twee doelpunten van Daan tot een 4-4 gelijkstand. Hierna kreeg Telstar wat meer grip op de wedstrijd en komen ze terug tot 8-4. Wij weten goed onder de verdedigende druk uit te komen met een scherp schietende Stefan. Met wederom een doelpunt van Daan en 3! doelpunten van Stefan komen we voor rust terug tot een 9-8 ruststand.

Helaas komt Telstar na de rust erg sterk uit de kleedkamers. Al snel is de stand 13-8, daarnaast krijgen wij nog steeds veel druk van het zeer ervaren team van Telstar. Twee doelpunten van Jacoline zetten de stand op 15-10. We worden naarmate het einde van de wedstrijd nadert wat slordiger en dit gebruiken de spelers van Telstar erg slim, waardoor we een paar keer afgestraft worden door de scheidsrechter. Leander wordt aan het eind van de wedstrijd nog ingebracht voor Jordy om in dat vak wat meer kansen te creëren en scoort nog. De wedstrijd wordt afgesloten met een 19-12 stand op het bord. Voor Telstar een stap dichterbij het kampioenschap en voor ons wederom een goed leermoment.

Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen ASVD. Wie weet kunnen we de laatste twee punten van dit seizoen nog binnenhalen tegen deze ploeg.