, , ,

Punten blijven in Geldermalsen!

Na vorige week wedstrijden gespeeld te hebben met 30 graden, was het deze week iets minder warm. ODIK 3 & Viking 1 zijn op bezoek gekomen met het doel om de punten mee naar huis te nemen. Animo 2 werd deze week gesteund door enkele spelers vanuit het derde. Het derde had eerder op de dag moeizaam gewonnen van ECKA/CIBOD 2 en dit zorgt ervoor dat ze nu gelijke punten hebben met Dot 3. Dot 3 komt volgende week op bezoek in Geldermalsen en dan zal het erom gaan wie de 1ste plek gaat innemen in de competitie.

Animo 2

Voor Animo 2 zou deze week (waarschijnlijk) de moeilijkste ploeg uit de competitie langs komen. Dit betekende dat er gewonnen moest gaan worden om de 1ste plek te bemachtigen.

Na een scherpe start met veel doelpunten uit de handen van de van Est familie, werd een kleine voorsprong opgebouwd. Uitlopen naar een grote voorsprong dan 2 doelpunten deed Animo helaas niet. Dit betekende dat er met een stand van 9-7 de kleedkamer in gegaan werd. Na rust kwam ODIK 3 iets scherper uit de kleedkamer dan Animo 2, dit zorgde ervoor dat hun achterstand weggewerkt werd. Hierna volgde een kat & muis spel waarbij beide ploegen geen voorsprong opbouwden. Tot in de laatste minuten bleef het spannend, de van Est familie was goed gestart aan de wedstrijd en het met laatste beetje energie werd er een strafworp gecreëerd door Jordy, die er vervolgens in ging. De punten blijven gelukkig in Geldermalsen! De einduitslag was 16-15.

Animo 1
Viking 1 is afgereisd naar Geldermalsen, een redelijk onbekende tegenstander voor ons eerste. Thuis speelt Viking 1 nog steeds op een groot veld (60 x 30 meter inplaats van 40 x20 meter) een goede conditie zullen ze dan ook wel hebben.

De wedstrijd startte voortvarend, al snel bleek dat Animo 1 de korf beter wist te vinden dan Viking. Aanvallend was Animo scherper dan verdedigd en dit draaide erop uit dat Viking mee bleef scoren. Na een time-out was de scherpte omhooggegaan en Animo liep uit. Niet alleen de heren hadden het vandaag in de vingers maar ook de dames vonden meerdere keren het gat van de korf. Aan het einde van de wedstrijd zal dan ook iedereen van de basisspelers gescoord hebben. Na rust vielen de doelpunten al snel weer maar na de eerste paar minuten waren verstreken viel er een doelpuntenstilte aan beide kanten. Spannend was het al lang niet meer maar het publiek zat te wachten totdat de doelpuntenstilte doorbroken werd. Wim zorgde hier uiteindelijk voor met 2 mooie schoten.

De 30 doelpunten werden vandaag helaas niet meer gehaald maar een mooie einduitslag was het zeker! (26-18)

Aankomende zaterdag gaat Animo 1 op bezoek bij Woudenberg. Woudenberg heeft net zoals Animo nog geen punten verloren. Woudenberg wordt dan ook waarschijnlijk de moeilijkste tegenstander voor Animo, ze hebben goede rebound spelers en puntspelers in huis.

Animo 2 gaat zaterdag op bezoek bij OVVO 4. Eerder dit veldseizoen werd er geoefend tegen OVVO 2, deze wedstrijd werd gewonnen door Animo 2. Dit belooft dus veel goeds, want in theorie speelt OVVO 2 beter (en hoger) dan OVVO 4.

Programma zaterdag 23 september:

Animo 3 vs Dot 3                                                                10:15

OVVO 4 vs Animo 2                                                            13:10

Woudenberg 1 vs Animo 1                                                15:30