, , ,

Play-offs voor Animo 1, 2 en 3

Afgelopen zaterdag werden de laatste reguliere competitie wedstrijden gespeeld in korfballand (op een enkele wedstrijd na) en daarmee werden ook de meeste play-offs bekend. Voor Animo 1, 2, 3 valt er op 9 en 16 april nog het nodige te bewerkstellingen, lees mee:

Animo 1
Nadat het vlaggenschip vorige week met een overwinning op SDO de 2e plaats veiligstelde en vervolgens op zondag DOT de vloer zag aanvegen met DKB was het zeker, de degens voor de play-off voor promotie zou worden gespeeld tegen de nummer 1 uit klasse 2Ea zijn (Animo zat zelf in klasse 2Eb). Wie dat dan zou worden moest afgelopen weekend nog duidelijk worden want zowel Tiel’72, Juliana en ACKC waren nog in de race voor de 1e plaats. Daarbij was de wedstrijd ACKC – Tiel’72 cruciaal en deze werd gewonnen door Tiel’72 waardoor ACKC terugviel naar de 3e plaats omdat Juliana nog een plek opschoof na een overwinning op Keep Fit.

Dus… Tiel’72 – Animo en Animo – Tiel’72 komende weken (en in de kantlijn dus ook de confrontatie tussen DOT en Juliana over 2 wedstrijden). Beide verenigingen wisten de deze clash mogelijk was na de poule indeling en wellicht ook op papier de mooiste! Dat is nu waarheid en zover we kunnen beoordelen ook historisch want beide verenigingen speelde in de recente historie nog nooit in de 1e klasse met het 1e seniorenteam, dus voor 1 van de twee verenigingen in historie in de maak. Maar goed, het programma ziet er zo uit:

9 april
Tiel’72 1 – Animo 1 om 20.10 uur – definitieve tijd
De Betuwehal – Tiel

16 april
Animo 1 – Tiel’72 1 om 19.45 uur – definitieve tijd
De Randhorst – Geldermalsen

Animo 2
Ons 2e team zit in een ander schuitje want waar het vlaggenschip om promotie speelt moet Animo 2 de meubelen redden in een play-off voor degradatie nadat men op een tegenvallende 3e plaats eindigde. Ook deze tegenstander werd pas afgelopen weekend bekend want dat moest uitgemaakt worden in een onderlinge confrontatie tussen Juliana 2 en Tilburg 3. Beide ploegen wisten al dat ze een play-off moesten spelen maar konden nog de uitgangpositie bepalen door de derde plaats te pakken in de rangschikking. Animo moet het in ieder geval opnemen tegen de nummer laatst in reserveklasse 2Oa (Animo zat zelf in 2Ob). Juliana 2 versloeg Tilburg 3 en mag zich daardoor opmaken voor een confrontatie met SDO 2. Tilburg 3 bleef dus over voor Animo 2. Het programma ziet er zo uit:

9 april
Tilburg 3 – Animo 2 om 12.00 uur – definitieve tijd
Westerwel – tilburg

16 april
Animo 2 – Tiburg 3 om 18.30 uur – definitieve tijd
De Randhorst – Geldermalsen

Animo 3
Het mag gezegd worden, Animo 3 is de verrassing van dit korte zaalseizoen. De ploeg verbaasde menig tegenstander in de eerste 4 speelronden en men stond met 8 punten uit 4 wedstrijden aan kop in reserveklasse 3Ka. Er kwam even een kink in de kabel na een nederlaag tegen Luno 3, maar de ploeg herstelde zich afgelopen zaterdag tegen Synergo 3 en greep een play-off plek tegen de nummer 1 uit reserveklasse 3Kb. Deze tegenstander heet De Vinken 2 uit Vinkenveen en zij verloren geen wedstrijd in de zaal (4 overwinningen, 2 gelijke spelen). Animo 3 kan dus aan de bak de komende twee weken. Promotie lijkt echter al zeker aangezien de promotie-degradatieregeling van de KNKV voor de reserve 3e klasse ook ruimte biedt aan ploegen die de play-offs verliezen. Desondanks heel erg gaaf dat ook Animo 3 opgaat voor promotie naar de reserve 2e klasse. Het programma:

9 april
Animo 3 – De Vinken 2 om 14.00 uur – definitieve tijd
De Randhorst – Geldermalsen

16 april
De Vinken 2 – Animo 3 om 14.00 uur – definitieve tijd
De Boei – Vinkeveen