, , ,

Overwinningen op Antilopen in de eerste oefenwedstrijden

Afgelopen week is de selectie van Animo weer gestart in de zaal. Na twee zaaltrainingen vertrok de selectie op dinsdagavond naar Antilopen. Een tegenstander waar vorige jaar net na de jaarwisseling ook tegen geoefend is. Hier en daar werden herinneringen opgehaald van deze wedstrijden terwijl Animo door de regen naar Leusden reed.

Animo 2

Animo 2 mocht, in de net iets te koude zaal, het spits afbijten.
Vera opende de score maar Antilopen bleef niet achter. Animo had moeite om de korf te bereiken en het hielp niet mee dat Antilopen goed gebruikgemaakte van het onbeperkte wisselen, wat toegestaan is tijdens een oefenwedstrijd. Later bleek dat Antilopen opnieuw door een selectieprocedure doorgaat met hun selectie en hierdoor veel aan het doordraaien was qua vakken en spelers. Het eerste deel van de wedstrijd liep Animo achter Antilopen aan, maar toen bij hun een kwartier voor het einde langzaam de energie wegzakte, groeide bij Animo de energie. De heren van Animo maakte nog enkele schoten en Pepijn (A1) die meegereisd was naar Leusden betrad ook nog het veld. De wedstrijd eindigde in een positief uitslag voor Animo 2, 15-19.

Animo 1
De wedstrijd van Animo 1 werd begeleid door 2 jonge scheidsrechters, die ook nog even wilden oefenen voor de start van de competitie. De schotklokken werden tevoorschijn getoverd vanuit de muur en de wedstrijd kon beginnen! Coach Niels had duidelijke leerpunten voor de start van de wedstrijd verteld aan zijn ploeg. In het begin had Animo hier moeite mee maar ondanks dat, namen ze vanaf de start van de wedstrijd de leiding. In de eerste helft scoorde Animo een lager percentage dan normaal, maar hiervoor is het dan ook een oefenwedstrijd. De gele kleedkamer tijdens de rust werd betreden met een rustuitslag van 8-4. Na rust kwamen vooral de dames sterk uit de kleedkamer en het eerste kwartier na rust had Antilopen weinig te zeggen. Het scoringspercentage van Antilopen was vele male lager dan dat van Animo en het goede verdedigingswerk die Animo leverde hielp ook niet mee. De wedstrijd eindigde in een uitslag van 24-9.

Alvast vooruitkijkend naar aankomende weken heeft Regelneef Kevin weer zijn best gedaan.
Aankomende zaterdag komt Velocitas op bezoek. Velocitas 2 werd in de reserve 1ste klasse kampioen maar Velocitas 1 wist slecht 1 wedstrijd te winnen op het veld.
Hierna zal Animo op dinsdagavond afreizen naar Houten waar ze Victum zullen treffen. Hier zijn de statistieken het tegenovergestelde als bij Velocitas, Victum 2 wist helemaal geen wedstrijd te winnen op het veld en Victum 1 werd kampioen in de eerste klasse. Ze wonnen o.a. van Dot, een club die Animo afgelopen jaren ook vaak is tegenkomen.