, , ,

Nog geen enkel punt verloren!

Zaterdagochtend, net voor lunchtijd maakten Animo 2 zich klaar voor een competitiewedstrijd tegen Ovvo 4. Gelukkig hadden ze de weg al eens gereden, want een aantal weken geleden mocht Animo 2 oefenen tegen Ovvo 2 op een mooie zonnige zomerdag. Animo 2 wist hier toen een mooie prestatie neer te zetten.

Maar deze zaterdag was net wat anders: een regenachtige herfstdag, een Arne die meespeelde met het eerste en Mandy die ons deze week kwam versterken. En de ploeg uit Geldermalsen voelden donderdag de bui al hangen (nee, niet de regenbui): spelen met een geel blauwe bal.

Voor de wedstrijd de kleedkamer in. Niet om te schuilen, maar om te bespreken. Coach Rick moedigde zijn ploeg aan om weer zo sterk te beginnen als de vorige wedstrijden. Na het eerste fluitsignaal begon Animo wat stroef aan de eerste helft. Maar, zoals het spreekwoord zegt: na regen komt zonneschijn. Animo 2 wist met 4-11 de rust in te gaan.

Het tweede kwam de kleedkamer uit, vol goede moed om met een ruime zege van het veld af te gaan. Anne zorgde voor het begin van de, welbekende doelpuntenregen van Animo 2 waarop Marco volgde met een korte kans. De ploeg wist de doelpuntenregen door te zetten en de laatste tien minuten mochten de spelers van het derde het veld ook nog betreden. Laura en Jacoline wisten ook nog een schot en een doorloopbal te scoren.

Heel toepasselijk, sloot onze aanvoerder Marco de doelpuntenregen af met een mooie korte kans. Het eindigde met een super resultaat van 8-25. En ondanks het missen van een scorebord, wist onze Ezri zo snel als buienradar de score bij te houden.

Volgende week zal Animo 2 spelen tegen Fiducia 2. En hopelijk blijft de echte regen liggen, maar trekken ze de doelpuntenregen door.

Animo 1

Waar we een paar weken geleden nog spraken van hoge temperaturen tijdens de wedstrijden was het afgelopen zaterdag wel anders. Terwijl de selectie richting Woudenberg reed kwam de regen hun al tegemoet. De regen hield het publiek niet tegen en meerdere supporters waren meegereisd vanuit Geldermalsen. Na 2 wedstrijden hadden Woudenberg en Animo nog geen punt verloren en vandaag zou het dan ook gaan om de koppositie in de competitie. Werk aan de winkel voor coach Niels en zijn ploeg dus om dit voor elkaar te krijgen!

In een van de eerste aanvallen opende Animo de score tegen Woudenberg. Het gat van de korf was gevonden en kort hierna stond het 0-4. Echter was de regen ondertussen weer volop aanwezig en dit zorgde voor een hele gladde bal. De frustratie nam toe bij de thuisploeg, tussen neus en lippen werd dan ook gevraagd aan de scheidsrechter of er een balwissel mocht plaats vinden. Helaas voor de thuisploeg werd er op deze vraag geen antwoord gegeven. Door de regen ontstond niet alleen frustratie bij de thuisploeg maar ook een doelpuntloze periode voor beide ploegen. Verdedigd was Animo sterk, aanvallend zaten er goede aanvallen tussen maar de bal wilde niet door de korf heen. Na de rust werd de vraag over een andere bal herhaald door de Woudenberg maar hier werd door Animo niet in mee gegaan. Woudenberg pakte al snel na rust de leiding over van Animo maar het kwaad was al geschied. Animo bleef voor staan ondanks de regen en het gemis van 2 geblesseerde heren. De punten gingen mee naar Geldermalsen! Animo is ongeslagen na alle drie de tegenstanders gezien te hebben in de afgelopen weken.

Aankomende week komt ACKC op bezoek in Geldermalsen. Kom je kijken?