, ,

Animo A1 wint eerste competitiewedstrijd in Oss

Een half jaar na de laatste competitiewedstrijd op 7 maart speelde de A1 haar eerste wedstrijd  tegen Dot uit Oss. Afgelopen weken waren er al de nodige oefenduels maar zaterdag mocht er dan eindelijk om de knikkers gespeeld worden.

Ondanks dat er gelukkig weer “gewoon” gekorfbalt kon worden, werd voor de wedstrijd al duidelijk dat de voorbereiding toch wat anders dan voorheen was. Met wat desinfecterende gel in de handen kon de looproute gevolgd worden om vervolgens het gloednieuwe speelveld van Dot te betreden. De voorbespreking word niet meer in de kleedkamer maar buiten op anderhalve meter gedaan en een leidsman die vooraf liet weten dat spugen op het veld met geel bestraft zou worden.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter waren het de Ossenaren die het scherpste uit de startblokken kwamen. De eerste 2 kansen die werden gecreëerd werden direct verzilverd door de ploeg. Animo liet zich echter niet van de wijs brengen en liet zien over de gehele ploeg meer kwaliteit in huis te hebben. Waar het in de voorbereiding met name aan het scorend vermogen ontbrak werd de rust in gegaan met maarliefst 15 doelpunten. Dot wist er vervolgens nog 3 bij te prikken en kon gaan rusten met 5 doelpunten. De 2e helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Animo kreeg meer kansen en probeerde Dot verdedigend onder druk te zetten. Op deze manier verscheen er aan het einde een mooie 10-25 op het scorebord. Ondanks dat er nog genoeg verbeterpunten in deze wedstrijd waren liet de A1 zien een maat te groot te zijn voor deze tegenstander.

Volgende week mag Animo A1 om 12.30 uur haar eerste thuiswedstrijd spelen. Sdo uit Veldhoven komt op bezoek. De eerste 2 punten zijn binnen! Op naar zaterdag!