, ,

Animo schiet zichzelf in de voet

Vol verwachting werd de tocht naar Duiven gemaakt om sinds 6 maanden weer een officiële wedstrijd te spelen tegen gastheer Duko. De tegenstander speelde vorig seizoen verdienstelijk in de 2e klasse en heeft haar zinnen nu gezet op een plekje bovenaan de ranglijst. Het was aan Animo om als debutant Duko het moeilijk te maken en om wellicht gewoon de punten naar huis te nemen. Het liep echter… niet.

In een winderig Duiven stond Jansen te wachten op zijn ploeg, file onderweg maakte de voorbereiding een stukje korter dan voorzien. De laatsten van een uit elkaar geslagen Animo-caravaan druppelden relatief kort voor de wedstrijd binnen, maar er was nog tijd om elkaar te spreken en om aan een warming-up te beginnen. Daarna startte de wedstrijd… Zowel Duko als Animo ging verwoed op zoek naar de doelpunten maar de wind maakte het lastig. Desondanks was het Animo dat de score opende, toen werd al duidelijk dat doelpunten wellicht zeldzaam zouden worden want er werden al snel drie strafworpen gemist en zouden in het verloop van de wedstrijd er nog twee bijkomen. De nieuwe regel dat de speler die een doelkans ontnomen word ook de strafworp moet nemen bezorgd menig speler en coach kopzorgen. Animo behield in de eerste helft het initiatief in de score maar kon niet wegkomen bij Duko, niet omdat Duko meteen antwoordde maar omdat Animo verzuimde de voorsprong te vergroten. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een 5-5 gelijk stand.
Jansen probeerde zijn ploeg op te peppen door de pijnpunten door te nemen. Het was duidelijk dat hij en ook zijn ploeg meer van zichzelf verwacht hadden in de eerste wedstrijd en dat speelde de ploeg parten. Wellicht zal bij Duko hetzelfde gevoel geleefd hebben in de rust, maar beide ploegen gingen bij de start van de 2e helft eigenlijk weer verder waarmee ze de 1e helft geëindigd waren. Omdat de ploegen maar weinig scoorden groeide de frustratie over en weer waardoor het spel niet veel vriendelijker werd en ook de scheidsrechter niet. De leidsman besloot bij een time-out de ploegen te waarschuwen en voegde daad bij woord. De tweede helft regende het vrije ballen waarvan Animo er een tweetal wist te verzilveren maar het zag dat Duko, dat de tweede helft letterlijk met de wind in de rug speelde het voortouw nam. Via 8-6 kwam de ploeg voor het eerst echt los van Animo en dat bleek het breekpunt te zijn. Via 9-6 en 11-7 besliste de thuisploeg de wedstrijd waarna er geëindigd werd met een 11-8 eindstand.

Animo vertrok balend uit Duiven, met de nodige vragen… Dit was niet wat men gehoopt of verwacht had van de opening van het seizoen. Komende week zal er gewerkt worden om de ploeg op de rails te zetten voor de eerste overwinning, die zal dan in eigen huis gepakt moeten worden tegen Keizer Karel. Wij hopen jullie langs de lijn te zien!