Vorige week sloten we de eerste week af met een bezoek aan ’t Wilgje in Buren, een behoorlijk aantal mensen hadden de verzuring op maandag in het lijf zitten na een weekend vol inspanning. Het programma van week 2 loog er vervolgens niet om. Met een dinsdagtraining, een wedstrijd op donderdag en een wedstrijd op zaterdag. Daarbij kwam ook nog de spanning rond de beslissingen die Wim en Bert moesten maken om hun team samen te stellen voor de start van het seizoen.

Winst en verlies
Dat Animo over een selectie beschikt waarbij het niveau over de breedte aardig hoog zit werd op donderdagavond duidelijk in Bilthoven toen Animo oefende tegen NOVA. Animo 2 speelt 3e klasse op het veld en heeft zich ten doel gesteld om het bovenste plekje te grijpen, 2e klasser NOVA 2 ondervond meteen de dadendrang van de onzen en moest in een aantrekkelijke wedstrijd capituleren tegen een goed variërend Animo 2. De einduitslag moet ik schuldig blijven die heb ik niet opgeslagen tijdens het voorbereiden op de wedstrijd erna.
Deze match tussen 1e klasser NOVA en vers gepromoveerde 2e klasser Animo was op papier al een uitdaging. NOVA verstrekte zich de afgelopen zomer met een aantal terugkerende spelers, die de ploeg weer nieuw elan moesten geven na een heel erg moeilijk jaar in de 1e klasse. Het was toch Animo dat brutaal de score opende in Bilthoven en in de beginfase het initiatief pakte. NOVA keek de kat een beetje uit de boom maar kreeg meer en meer controle over Animo’s aanvallen en leek de schroom van zich af te schudden. Met name het mannelijke deel van NOVA, waartoe ook oud-Animolid Marciano de Vree behoorde, liet zich de gehele wedstrijd gelden en daar was Animo niet tegenop gewassen. Hierdoor kwam er een 23-16 nederlaag op het scorebord te staan, maar kon men toch met opgeheven hoofd naar huis, het is geen schande om te verliezen van een goede ploeg. Toch is het wel wennen als je zoals Animo al een tijdje niet verloren hebt.

Uitgestelde wedstrijd
Vandaag (zaterdag) trof Animo HKC uit Utrecht in Geldermalsen, waarbij Animo dus voor het eerst weer op eigen veld mocht opereren in een wedstrijdsituatie. Animo 2 ging weer vrolijk verder waar het donderdag gebleven was en verschalkte HKC 2 in deze wedstrijd. Het moeilijkste moment was voor coach Bert die zijn laatste keuze moest maken omtrent zijn team.
Datzelfde moest Wim doen gedurende de wedstrijd tegen HKC, wat in feite een verlate kampioenswedstrijd voor Animo 1 was, maar dat voelde natuurlijk helemaal niet meer zo. Animo had in eigen huis in de zaal moeten aantreden tegen HKC om het kampioenschap binnen te halen, maar destijds gooide het Coronavirus roet in het eten. Nu, 5 maanden later stonden de ploegen toch nog tegenover elkaar. Animo bleef de beste partij en won de pot, waarna Wim zijn achttal definitief maakte.

De teams zien er nu als volgt uit:

Animo 1: Laura, Mandy, Nathalie, Tessa, Eric, Herbert, Kevin en Wim

Animo 2: Anne, Jeanine, Nicole, Sam, Vera, Alko, Bart-Jan, Erwin, Marco, Mark & Rick

Programma week 3
Komende week kunnen Bert en Wim sleutelen aan beide teams om ze voor te bereiden op de competitie. Daarvoor is er een dinsdagtraining gepland en voor beide teams een wedstrijd op donderdagavond. Tegenstander is Rheko uit Rheden, die op bezoek komen in Geldermalsen. Zie hier onder de speeltijden die tegelijk zullen zijn met daarvoor een wedstrijd van onze A1:

Animo A1 – Rheko A1 om 19.30 uur

Animo 2 – Rheko 2 om 20.45 uur
Animo 1 – Rheko 1 om 20.45 uur

We hopen je te zien langs de lijn!