, , , ,

Het is weer even wennen… Dat korfballen…

De eerste week van de voorbereiding zit erop voor onze selectie en de A1. Met een verbluffende start op zaterdag 15 augustus met jaarlijks terugkerende “Wie is Fit”-training van Wim Jansen konden de spelers de lol weer op. Een beetje doortrainen in de zomer is leuk, maar dat staat toch in contrast met weer op de limiet trainen en spelen.

Verheugd naar Eindhoven
De afgelopen seizoenen was Animo vaak te vinden bij PSV om mee te doen aan het voorbereidingstoernooi en dat was dit jaar ook niet anders. Maar de uitvoering van het toernooi was dit jaar uiteraard Corona-proof, alle sporters werden geacht afstand te houden van elkaar buiten de velden. Maar binnen de velden mocht er weer fel gestreden worden met elkaar, dat is toch weer even wennen na 5 maanden zonder wedstrijdritme en automatismen. Daar kan een partijtje op een trainingsavond niet tegenop.
De A1 beet het spits af in Eindhoven door een wedstrijd tegen SDO A1 te winnen (9-8) waarna de selectie in actie kwam tegen Atilla 1. De groep werd gesplitst in een groep voor Animo 2 en een groep voor Animo 1. De groep Animo 2 speelde de eerste helft tegen de fanatieke studenten waarna de tweede helft de groep Animo 1 binnen de lijnen kwam. Ook was het weer even wennen dat er weer een scheidsrechter door het veld heen dartelde en voor van alles en nog wat floot (of niet). De studenten waren in ieder geval beter bij de les dan de onzen want de scherpte nekte Animo in einduitslag (11-7) waardoor de 1e van de 4 wedstrijden verloren ging. Wedstrijd 2 en 3 werden netjes verdeeld over de groepen. DKB 1 uit Best was de tegenstander van groep Animo 1 en groep Animo 2 mocht de strijd aangaan met Ready’60 1 uit Roermond. DKB werd met name in de 1e helft overspeeld door een scherp Animo dat daarna duidelijk gas terug nam en ook wat onzorgvuldiger werd met de geboden kansen, desondanks werd er gewonnen (15-9). Ready’60 maakte het op een ander veld Animo erg lastig maar uiteindelijk trok de tegenstander aan het kortste eind met een minimaal verschil, 14-13 winst.
De laatste wedstrijd werd weer verdeeld over de groep Animo 2 en groep Animo 1. Tegenstander was Hoogkerk 1 uit het gelijknamige plaatsje in de provincie Groningen. Als coach een oude bekende, wat je niet zou verwachten maar niemand minder dan Raymond Witvliet zat langs de lijn. Na zijn actieve carrière nu dus coach van (zaal) 1e klasser Hoogkerk. Animo had echter maling aan de status van de tegenster en beide groepen maakten korte metten met de tegenstander waardoor Hoogkerk de schade moest beperken in de laatste fase van de wedstrijd. Er werd met een 17-13 overwinning van het veld gestapt.

‘t Wilgje
Vanwege de corona-maatregelen geen BBQ en Feestavond bij PSV, dus de drie teams reizen af naar Buren waar men neerstreek bij ’t Wilgje. Waar er ’s avonds veel gezelligheid op het programma stond en de volgende ochtend een heuse survival. Die was redelijk uitdagend te noemen na een dag korfballen en een korte nacht door alle gezelligheid. Toen het ook nog ging regenen onder de survival was er maar 1 conclusie mogelijk: Maandag spierpijn!

Programma van voorbereidingsweek 2
Niet geheel onbelangrijk, dus we nemen het even door want het is een belangrijke week. Allereest is de dinsdagavond (vanavond) bestemd voor de enige training van deze week waarna er op donderdagavond oefenwedstrijden volgen tegen NOVA 1 en 2 in Bilthoven. Starttijden van de wedstrijden zijn 19.30 uur (NOVA 2 – Animo 2) en 20.45 uur (NOVA 1 – Animo 1).

Op vrijdag het hoogtepunt van de week, namelijk de bruiloft van Eric & Dian!

Zaterdag mogen we dan weer in Geldermalsen aantreden tegen HKC 1 en 2 en onze A1 speelt tegen PKC A3. Dit uiteraard naast alle andere oefenwedstrijden die dag! Na deze wedstrijden zullen Animo 1 en 2 hun definitieve vorm gekregen hebben en kent iedereen waarschijnlijk zijn of haar plek. Coaches Wim en Bert hebben knopen door te hakken deze week!

We hopen jullie in ieder geval zaterdag langs de lijn te zien, maar support in Bilthoven is ook heel fijn!

Adres NOVA
Sportpark Larenstein
Tweelingen 142
3721 WZ Bilthoven