,

Van de voorzitter: Opening seizoen met Corona-voorschriften

Beste (ouders/verzorgers van) leden,

We hebben hopelijk allemaal een lekkere vakantie achter de rug, om in ieder geval weer even de spreekwoordelijk batterij op te laden. Dit zal voor ons allen een andere vakantie zijn, dan dat we normaal gewend zijn. En tja, het ‘normaal’ zal nog wel even voor ons allen wegblijven. Desondanks hopen we dat jullie allemaal  in goede gezondheid verblijven en dat we in ieder geval een start kunnen maken van ons seizoen 2020-2021.

Dat dit gebeurd volgens de nodige regels en richtlijnen van de bond en overheid, dat mag duidelijk zijn. Daarom hopen we jullie allemaal in ieder geval middels dit bericht wat meer duidelijkheid te geven. De komende week, vanaf dinsdag 25 augustus, starten namelijk de trainingen weer. En in het komende weekend worden ook de nodige oefenwedstrijden gespeeld, waarna we in september zullen starten met de competitie.

Zo zijn er voor ons allen een aantal algemene uitgangspunten:

  • blijf thuis bij klachten en laat je testen;
  • pas hygiëne toe, uiteraard staan er op de accommodatie de nodige materialen te ondersteuning;
  • houd 1,5 meter afstand, ook op onze accommodatie;
  • volg de routes zoals aangegeven op onze accommodatie;
  • het is (bovendien) verboden in de publieke ruimte of in een besloten plaats in groepsverband te zingen of te schreeuwen, dit geldt dus ook op onze accommodatie.

Op onze accommodatie mogen maximaal 250 mensen verblijven, onder dezelfde voorwaarde dat we de 1,5 meter in acht nemen. Uitzonderingen op de 1,5 meter:

  • personen die een gezamenlijk huishouden vormen onderling; 
  • de afstand tot kinderen tot en met 12 jaar: dus onderling geen afstand en ook van  deze kinderen tot leden van andere leeftijdsgroepen;
  • personen t/m 17 jaar alleen onderling;
  • personen die sport uiting beoefenen, voor zover het niet in acht nemen van een onderlinge afstand van 1,5 meter dit de sportbeoefening in de weg staat;
  • personen met een handicap tot hun begeleiders of vaste mantelzorgers, voor zover  zij zich niet met inachtneming van een afstand van 1,5 meter jegens hun begeleiders  of vaste mantelzorgers kunnen ophouden.

Het aantal toeschouwers is exclusief kaderleden, officials, vrijwilligers, medewerkers en sporters. Kleedkamers en douches van sportaccommodaties kunnen gebruikt worden. Bij de douches staat het aantal personen aangegeven dat maximaal naar binnen mag. Voor  18 jaar en ouder geldt, houd hierbij de 1,5 meter afstand, uitzondering tot kinderen t/m 12. Wedstrijden en toernooien zijn toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar en de sporters moeten houden, tenzij t/m 12 jaar.

Onze kantine zal uiteraard ook weer geopend zijn, hier mogen maximaal 100 mensen tegelijk naar binnen, iets wat normaal gesproken nooit voor zal komen, echter wel dienen we hier ook de 1,5 meter afstand aan te houden. Onze kantinecommissie zorgt voor een duidelijke looproute en we gaan er dan ook vanuit dat een ieder deze route zal volgen. Als je jouw aankoop in de kantine hebt gedaan, verzoeken wij je om direct naar buiten te gaan. De kantine is niet bedoeld om langere tijd in te verblijven.

Daarnaast komen er in de kantine lijsten te liggen, waarop we kunnen noteren welke mensen aanwezig zijn in de kantine. Dit is verplicht voor het geval er een besmetting op zal treden. Hiermee stemt u ook in dat uw gegevens doorgegeven kunnen worden aan de GGD.

Tot slot hoop ik dat jullie allemaal de regels in acht nemen en dat we op deze manier weer veilig onze sport uit kunnen oefenen. Indien een bepaalde persoon zich niet aan de regels houdt, laten we elkaar hier dan op een fatsoenlijke manier op aanspreken. Samen moeten we er weer een mooi seizoen van gaan maken.

Met vriendelijke groet,

Eli van Mourik

Voorzitter CKV Animo Geldermalsen