Zeldzame zege Animo op SEV

Fanzone

omhoog
19 fans

Voordat we het over de zege van Animo gaan hebben kunnen we nog meer positieve zaken benoemen. Animo 2 zegevierde over Merwede 3 (17-7) en handhaafde zich daarmee in de 2e klasse op het veld, dat mag toch een uitstekende prestatie genoemd worden. Komend seizoen komt het 2e team dus zowel op het veld als in de zaal uit in de 2e klasse!
Dan hebben we ook nog een rits kampioenen erbij gekregen. Waar alleen Animo 1 kampioen werd in de zaal werden er gisteren gelukkig meerdere kampioenschappen gevierd. Animo A3, Animo B2, Animo C2 & Animo D1 legden allemaal beslag op de 1e plaats. Hartstikke leuk en goed voor de vereniging! Allen gefeliciteerd.

Normaal worden er in de verslagen van Animo 1 niet zoveel aandacht besteed aan andere teams maar het is moeilijk om een spannend verslag te maken van deze toch bijzondere wedstrijd. Nummer laatst SEV kwam op bezoek in Geldermalsen en zowel Animo als SEV hebben gisteren ondervonden waarom dat zo is. De gasten arriveerden vrij laat in Geldermalsen en terwijl Animo in stond te schieten in de rust van het 2e liep SEV nog in normale kleding op het terrein bij de kantine. 4 minuten voor de start van de wedstrijd was SEV er klaar voor om warm te lopen, Animo liep inmiddels al een dikke 6 minuten voor in de warming-up.
De start van de wedstrijd was dan ook logischerwijs voor Animo dat meteen het initiatief greep en SEV verstijfde eigenlijk meteen onder de druk van Animo. Met de kersverse “Indonesisch international” Eric van ’t Hoog in de basis werd er niet meteen toegeslagen, maar invaller Erwin (in plaats van Leander) wees Animo de weg met 2 doelpunten waarna hij de hele wedstrijd nog regelmatig op het scoreformulier verscheen. De ruststand werd na een helft zwoegen in de warmte op 9-0 bepaald, wat magertjes gezien de verhoudingen op het veld.
Coach Quint zag het allemaal aan en roemde de verdedigende stellingen maar wilde in de aanval verbetering zien. Animo pakte dat aardig op aan het begin van de 2e helft toen er al vrij snel een 12-0 voorsprong gepakt werd. De spanning was natuurlijk allang verdwenen, de enige vraag was of SEV nog van de 0 af zou komen in de wedstrijd. Een aantal uitstekende kansen waaronder een strafworp werden door de gasten om zeep geholpen dus het werd een heet hangijzer in de slotfase. Uiteindelijk viel het verlossende doelpunt toch nog in de slotfase toen de 17-1 op het scorebord getoverd werd. We noemen verder geen namen maar de desbetreffende speler maakte zijn schoonheidsfoutje meer dan goed door het laatste doelpunt van de middag te maken door middel van een one-hand-achterover-doorloopbal en hij bepaalde de eindstand daardoor op 21-1.

Volgende week is er wederom geen competitie gepland, op 26 mei gaat Animo op bezoek bij RDZ in zeist. Daarvoor mogen de voetbalschoenen weer uit de kast want daar ligt nog een echte grasmat. Animo zal zich moeten revancheren voor het gelijke spel eerder dit seizoen!