Zege zonder slingers voor Animo

Fanzone

omhoog
48 fans

Voor de kantine van Reehorst’45 staat een picknicktafel. Hij was leeg ongeveer 40 minuten na de wedstrijd. Met mijn rug ga ik tegen het tafelblad aanzitten en kijk ik over het veld. Het zou misschien 1,5 minuut duren voordat de volgende gedoucht en wel uit de kleedkamer komt. Schuin rechts voor mij staan of zitten nog 4 mensen te praten aan een picknicktafel op ongeveer 15 meter van mij vandaan. Achter mij hoor ik opruimgeluiden van 2 mensen in de kantine. Als ik voor mij kijk dan zie ik een leeg veld, de palen staan nog overeind, een paraplu hangt aan het hek en danst met de wind mee. Een stuk of 5 ballen ligt verspreid over het veld, hesjes en bidons liggen te wachten om opgeruimd te worden. Maar er is niemand… Het lijkt een kort ogenblik alsof er een luchtalarm afgegaan is en iedereen naar huis gevlucht is. Deuren en ramen dicht, radio of tv aan… Want what the f*** just happened here…

Een topper in de dop, vroeg in het seizoen hadden Reehorst’45 en Animo 6 punten verzameld uit 3 wedstrijden. Allebei ongeslagen, allebei ambitie om voor het kampioenschap te gaan. Voor de wedstrijd was de spanning voelbaar, de thuisploeg was bijzonder ijverig begonnen aan de warming-up terwijl Animo iets langer de tijd nam omdat de wedstrijd ervoor vroeg afgelopen was. Toeschouwers stroomden toe om een schouwspel te zien tussen 2 goed korfballende teams gezien de uitslagen die ze in eerdere wedstrijden neer gezet hadden. Het werd een wedstrijd zowel binnen als buiten de lijnen van harde strijd, theater, drama, noem het maar op. Echter werd er 1 element onderschikt aan alle andere, korfbal was er maar sporadisch. De vraag is of beide teams deze wedstrijd moeten analyseren of snel moeten vergeten, ik denk het laatste. Voor Animo zal dit makkelijker zijn, want wij pakten de punten.

Voor de statistici nog even het scoreverloop. Animo en Reehorst’45 hadden in de beginfase het lastig met de aanwezige wind maar de thuisploeg creëerde de beste kansen. Na de opening van Reehorst’45 antwoordde Animo direct (1-1) maar bleef het initiatief in de score bij de tegenstander. Na een 2-2 stand wist Reehorst’45 het eerste gaatje te slaan en Animo moest daardoor in de achtervolging. Dit zou eigenlijk de gehele 1e helft zo blijven. Via 4-2, 6-4 en 7-5 werd er door Animo voor rust nog de aansluitingstreffer geproduceerd waardoor de ruststand werd bepaald op 7-6 voor de thuisploeg in Ede. Coach Jansen maande Animo in de rust om het koppie erbij te houden in alle hectiek in de wedstrijd. Dat bleek niet helemaal aan dovemans oren gericht, maar iedereen wist toen al dat dat zeer op de proef gesteld zou worden. De scheidsrechter van dienst had weinig controle over de wedstrijd en dat kon je hem nauwelijks kwalijk nemen. Er gebeurde onwijs veel… De beoordelaar van de beste man maakte er nog een mooi verhaal van na de wedstrijd maar ook hier kan je je afvragen of een dergelijke analyse nut had. Terug naar de 2e helft, daar haalde Animo korfballend het sterkste moment uit de kast toen het de 7-6 achterstand omzette in een gelijke stand en direct doordrukte naar een 7-10 voorsprong. Die tik kon Reehorst’45 moeilijk verteren maar Animo verzuimde om op dat moment de nekslag uit te delen, ook door een strafworp te missen. Reehorst’45 knokte zich weer langszij (10-10) en de wedstrijd leek voor de 2e keer te kantelen in de 2e helft. Animo bleef op dat moment bij de les en deelde een nieuwe tik uit aan de tegenstander door in de slotfase van de gelijke stand naar 10-13 uit te lopen waarna het echte verzet brak bij de thuisploeg. De punten waren binnen. De eindstand werd bepaald op 11-13 en de Animo greep dus de punten in een ietwat bizarre topper.

Met deze zege is Animo nu alleen koploper en ontvangt het een tegenstander die traditioneel altijd lastig is voor de onzen, namelijk RDZ. De formatie uit Zeist staat door 3 zeges en een nederlaag tegen Reehorst’45 nu op een gedeelde 2e plek dankzij de overwinning van Animo op Reehorst’45 dus Animo zal opnieuw een zege moeten pakken om deze achtervolger in ieder geval op een ruime achterstand te zetten. Ben jij erbij?