Wereldreis brengt belangrijke punten voor Animo 2

Fanzone

omhoog
37 fans

Toen de schemer net weggetrokken was stond Animo 2 al te wachten op elkaar bij onze kantine. Ja, je leest het goed. We hebben het over Animo 2. In alle vroegte (10.15 uur) reed het team met samengeknepen oogjes weg vanuit Geldermalsen om een wereldreis te gaan maken. Gorinchem, Moerdijk, Bergen op Zoom, Goes en uiteindelijk ging de rem erop in het pittoreske ’s-Heer Hendrikskinderen, net achter Goes. Wat te doen? Spelen tegen het 3e team van de plaatselijke vereniging Tjoba.

Na het strekken van de benen na anderhalf uur stilzitten in de auto (of voor sommige meedeinen met de meest fantastische Kersthits), lachte het zonnetje iedereen tegemoet. Want ja, in Zeeland schijnt de zon altijd. Maar het doel van Animo lag vandaag in het behalen van punten tegen concurrent Tjoba 3 dat tot op heden een puntje meer verzamelde dat Animo zelf. Om de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen was winnen de enige optie. In de beginfase maakte Animo de intenties duidelijk en pakte een 0-1 voorsprong op het sportpark van Tjoba. De Zeeuwen waren echter niet van plan om de punten cadeau te doen en zodoende ontstond er een evenwichtige wedstrijd die niet uitblonk in het scoren van kansen maar er werd door beide ploegen keihard gewerkt om de strijd in het eigen voordeel te beslissen. Na een kwartier was dat in ieder geval nog niet zo, want het stond 4-4. Animo moest het met name van acties en slimmigheidjes hebben, Tjoba van afstandschoten die bij te weinig druk raak geschoten werden. Daarna leek Animo beter in het spel te komen en werd er druk uitgeoefend tot er een 4-6 voorsprong op het scorebord genoteerd werd. Animo slaagde er vervolgens niet in om de voorsprong uit te breiden. Sterker nog, de wedstrijd draaide zich om en Tjoba ging erop en erover op 7-6. Tot aan de rust werd er gestreden om de puntjes maar de groen-witte formatie bleef de baas en bracht het schil net voor rust op 2 punten (9-7).
Na de rust pakte Animo de zaken echter goed op, via afgemeten aanvallen met de juiste personen op de goede plek liet met name Jordy zijn tegenstander niet voor de eerste keer in de wedstrijd zijn hielen zien. De aanvalsdrift van Animo werd beloond, want de stand werd weer gelijk getrokken. (9-9) Coach Arjan greep vervolgens de gelegenheid aan om de meegereisde wissels in te brengen en Animo schakelde door naar een nieuwe voorsprong (9-10). Tjoba trok vervolgens de stand weer gelijk waarna Animo opnieuw aan de bak moest. De slotfase kende een spannend verloop, Animo leek na 2 doelpunten op rozen te zitten (10-12), maar de tegenstander drukte toch een aansluitingstreffer af (11-12). Animo temporiseerde het spel al regelmatig tot frustratie en onrust van de tegenstander. Het venijn zat echter in de staart bij de Geldermalsenaren die echt niet van plan waren om een punt achter te laten in Zeeland en bij een vrije bal werden de 2 belangrijke punten veiliggesteld tot afgrijzen van de Zeeuwen. Einduitslag 11-13!

Met deze zege passeert Animo Tjoba en vind het zichzelf op de 5e plaats terug. Omdat de verschillen nog niet bijzonder groot zijn zal Animo moeten blijven werken aan het vergaren van punten, maar dit is een belangrijke opsteker voor het team! Volgende week speelt Animo 2 in Gorichem tegen nummer 3 GKV. Animo 1 (ja, ze worden toch nog genoemd) reist af naar Doesburg om daar Rivalen te treffen.