Weekendje weg selectie: Hard werken met een glimlach

Fanzone

omhoog
19 fans

Na de start op 18 augustus, waar de “Sally” werd geïntroduceerd door de staf bestaand uit Wim Jansen en Arjan van Doorn mocht de selectie zich opmaken voor een trainingsweekend. Op zaterdagochtend werden er auto’s volgeladen met tenten en tassen met kleding. In colonne werd er afgereisd naar het sportcomplex van PSV in Eindhoven. De Eindhovenaren organiseerden een voorbereidingstoernooi voor verscheidene onderdelen van de korfbalsport. Op zaterdag speelden de wedstrijdklasseteams (waaronder dus ook Animo 1 en 2) en op zondag kwamen breedteklasseteams en dameskorfbalteams in actie. Met name het dameskorfbal is ook weleens leuk om te zien als je dat niet kent.

Maar goed, even terug naar het begin. Coaches Wim & Arjan hadden vooraf bedacht om gedurende de dag de teams flink te mixen. Zodoende werden er 4 wedstrijden gespeeld door de selectie, zonder dat er een duidelijk scheiding aangebracht werd tussen Animo 1 en 2. Animo zou gedurende de dag uitkomen tegen SDO 2, HMKC 1 (België), NKV 2 & SDO 1. Iedere speler zou minimaal 1,5 wedstrijd in actie komen, daar het niet dat een enkeling langer in actie moest komen.
De start tegen SDO 2 was sterk, Animo mocht vertrouwen op het geijkte spel van afgelopen seizoen en verschalkte een jong SDO 2 vrij eenvoudig. De 2e ploeg uit Veldhoven was duidelijk verjongd met een heleboel A-spelers die nog klaargestoomd moeten worden voor een avontuur in de 2e klasse op het veld. Hetzelfde geld natuurlijk voor Animo 2. De wedstrijd werd in ieder geval overtuigend gewonnen door de 1e  twee mixteams, want er werd in de rust een nieuw team ingebracht.
Na de eerste pot duurde het even voordat er weer gespeeld zou worden, dus die gelegenheid werd aangegrepen om de tenten voor de overnachting op te zetten. Waar Animo’s dames een prachtige tent optuigden van Mariska, gingen de mannen aan de slag met een heuse legertent die net voor het weekend gehuurd werd. De eerste poging om het ding de lucht in te krijgen, mislukte jammerlijk omdat de haringen nog niet goed genoeg in de grond zaten. Maar na een uurtje rommelen stond er toch een indrukwekkende legerbasis met trotse mannen. De dames waren overigens net zo trots… en terecht!
De tweede wedstrijd volgde tegen HMKC 1 uit het Belgische Hoboken, wat een behoorlijk taaie tegenstander bleek te zijn. De Belgen bleken met name fysiek de nodige weerstand te geven, wat Animo vooral in de 1e helft parten speelde. De Belgen gaven veel druk en schuwden de individuele duels niet, waardoor Animo genoodzaakt was om een tandje op te schakelen om gelijke tred te houden met de tegenstander. De scheidsrechter kon dit echter minder op prijs stellen en maande beide ploeg in de rust. Met een fris achtal in de 2e helft drukten de Belgen in de stromende regen door en beslisten de wedstrijd uiteindelijk in het eigen voordeel.
Wedstrijd nummer 3 tegen NKV 2 bleek daarna een zware dobber omdat de vermoeidheid toch zijn tol begon te eisen en we moesten ook afscheid nemen van Anne die uiteindelijk ziek de handdoek in de ring moest gooien. Haar plekje werd gelukkig al gauw weer gevuld. Over deze wedstrijd kunnen we kort zijn, het was hard werken en er werd uiteindelijk een zege behaald door Animo.
De laatste wedstrijd betrof een pikant affiche, want wie herinnerd zich Animo – SDO van afgelopen zaalseizoen niet? De teams kwamen in ieder geval goed voor de dag en in de 2e helft werd er over en weer gescoord en bleef het tot diep in de 2e helft gelijk op gaan. Animo besliste echter anders in de laatste minuut en trok de wedstrijd naar zich toe.
Kortom: 4 wedstrijden, 3 zeges en een goed gevoel.

Na de wedstrijden volgden de barbecue en de feestavond georganiseerd door PSV, wat goed verzorgd was. Over de feestavond en de nacht kan ik kort zijn. Het was gezellig, het bier vloeide rijkelijk en er uiteindelijk weinig slaap voor enkelen.

Op de zondag hadden Wim & Arjan gelukkig de activiteiten vanaf het einde van de ochtend gepland waardoor de zwaarste opgave van de dag lichtelijk uitgesteld kon worden. Het opstaan uit bed was voor een aantal goed te doen (hetzij met wat hoofdpijn en slaapgebrek), maar niemand wilde het ontbijt missen dat tot maximaal 10.00 uur genuttigd kon worden. Ook het ontbijt werd wederom verzorgd door PSV en kon wederom op complimenten rekenen.

Met gevulde magen werd er gestart met een heuse bootcamp onder leiding van sportief instructeur Eric, die er daarmee er goed vanaf kwam. Hij legde zijn mede-selectiegenoten een moordend programma op tot hilariteit van Wim & Arjan. Sommige oefeningen waren onmogelijk om uit te voeren na een korte nacht maar het werd met enthousiasme gedaan en dat leverde mooie beelden op die te vinden zijn op Facebook. Nadat de mannen en vrouwen van de selectie uitgeput losgelaten werden door Eric, die een nieuwe “Sally” introduceerde, kon er even op adem gekomen worden en een lunch genuttigd worden. Daarna werd er tijd vrijgemaakt om nog een keer lekker te douchen en om de tenten af te breken. De dames hadden dat vrij snel voor elkaar, maar de mannen kwamen erachter dat de legertent inpakken ook nog een leuke opgave was. Met name het verwijderen van de houten haringen uit het natte grasveld leverde de nodige problemen op. Maar uiteindelijk werd ook dit opgelost!
Om 14.30 uur werd er gestart een uur durende workshop van Mevrouw Samba (www.mevrouwsamba.nl) die met haar energie de selectie muzikaal nog het een en ander bij kon brengen. Feit was dat deze workshop midden op het kunstgrasveld plaatsvond met daaromheen spelende teams. Hierdoor trok de workshop het nodige bekijks en het er het nodige geluid geproduceerd door het bucketdrummen. De selectie leerde in een uur tijd een sambaliedje spelen op de buckets en dat was erg leuk om mee te nemen naar huis.

Na de workshop sloot Wim het weekend af met de vooruitzichten van de komende weken en konden de tassen weer de auto’s in. Op weg naar Geldermalsen (en omstreken).

Komende week is er voor de selectie geen training op dinsdag, dat komt omdat men op woensdagavond (29/8) in actie komt tegen Rust Roest in Eindhoven:

  • 19.30u Rust Roest 2 – Animo 2
  • 20.45u Rust Roest 1 – Animo 1

Op donderdag zal de selectie wel aanwezig zijn op de velden vanaf 20.30 uur. Op zaterdag zal de selectie voor het eerst in wedstrijdvorm aantreden op het eigen veld. Hierover later meer!

Adres Rust Roest:

Clubhuis Rust Roest (Veld)
Rijstenweg 9
5652 CG EINDHOVEN
Tel: 040-2550290