Wedstrijdverslag Animo D1 - Fortissimo D2

Fanzone

omhoog
6 fans

Animo D1 mocht zaterdag vroeg uit de veren zodat zij om 10:00 uur thuis tegen Fortissimo D2 konden starten. Beide ploegen hebben vorige week ruim gewonnen van hun tegenstander, dus Animo D1 wist wat ze te wachten stond. Tijdens de bespreking stonden een aantal gezichtjes een beetje op de slaapmodes door een vermoeiend schoolkamp eerder deze week. Door de peptalk van de coaches hadden de kinderen zich daar gelukkig gauw overheen gezet.

Animo D1 schoot uit te startblokken, waarbij Luuk in de eerste aanval al wist te scoren. Vervolgens liet Liv met een schot en een doorloopbal zien dat er niet met haar te spotten valt als heertje. Bij een 3-0 tussenstand mocht het andere vak hun talent laten zien. Wat werd er goed samengespeeld met elkaar. Josefien gooide een mooie diepe pass recht in de handen van Anouk, die haar doorloopbal fraai afrondde. Ondertussen stond het al 8-0 waarbij Animo D1 veel meer kansen creërde dan haar tegenstander. Luuk mocht er even uit om bij te komen van het zware verdedigende werk, terwijl het andere vak de ene na de andere kans creërde. Na een stuk of 10 kansen in het vak van Dyanthe kwam Guido met het verlossende schot waardoor er een stand van 9-0 op het scorenbord verscheen.

In de rust benadrukte coaches Steyn en Tessa dat het belangrijk was om nu vooral door te zetten met z'n allen, bij Animo D1 valt niets te halen! Daar hadden de kinderen goed naar geluisterd want al gauw stond er een stand van 14-2 op het scorenbord.  Verdedigend stond het als een huis bij Animo D1. Iedereen was gretig om de bal te veroveren. Zeker Lenka, Dyanthe en Maudy bezorgde hun tegenstander een zware middag want zij pikte de ene na de ander bal eruit. Roos stond aan de zijlijn lekker in het zonnetje naar haar teamgenoten te kijken en mocht in het laatste kwart ook laten zien dat zij belangrijk is voor het team. Bij een stand van 17-3 floot scheidsrechter Anne af en kon Animo D1 terugkijken op een goede wedstrijd. Op naar volgende week!

Volgende week spelen we om 10:00 uur thuis tegen Koveni D2. Kom vooral kijken en aanmoedigen!

Verslag van: Tessa Kool