Voorbeschouwing zaalcompetitie Animo 1

Fanzone

omhoog
41 fans

Komende zaterdag vangt de zaalcompetitie aan na twee weekenden oefenen met wisselde resultaten. Animo kreeg met PSV een tegenstander die een flinke waarschuwing afgaf aan de ploeg van Wim Jansen. Het weekend daarna werd er met de aanwezige spelers in Goor wel goed gespeeld want tweedeklasser Zwart-Wit en eersteklasser Rigtersbleek werden door Animo verslagen. Nu gaat het er natuurlijk om hoe Animo gaat starten in de zaal waarin het een hoop bekenden tegen komt, die we allemaal even langs zullen lopen. De onderstaande volgorde is aan de hand van het programma.

SEV
De Zelhemmers zullen met de nodige weemoed naar de ontmoeting kijken die in de eerste speelronde op het programma staat. De laatste keer dat SEV Animo trof in de competitie was op het veld in seizoen 2017 – 2018 toen Animo in Geldermalsen op 12 mei flink uithaalde, het werd toen 21-1 voor de onzen. Nu zal SEV een beter resultaat willen neerzetten in eigen huis, al gaat het in de 4e klasse op het veld ook nog niet echt makkelijk. SEV zal moeten knokken om te handhaven, voor Animo is deze tegenstander een must-win.

Fortissimo
Uiteraard bekend van de veldcompetitie van afgelopen seizoen toen deze ploeg kampioen werd ten koste van Animo en HKC (U). Fortissimo kent een moeilijke periode in de 2e klasse op het veld en zal er dus op gebrand zijn om in de 3e klasse in de zaal wel een goede start te forceren. Deze ploeg zal zich gaan richten op het hoogste treedje, Animo zal ze daarvan af willen houden. In de 2e speelronde dus al meteen een clash in de Randhorst die bepalend kan zijn.

DKOD
12 oktober speelde Animo voor het laatst tegen DKOD in de veldcompetitie en er werd toen gewonnen met 21-9 in Geldermalsen. DKOD zal zich richten op een plek in de middenmoot om degradatiezorgen af te wenden. Animo zal ook hier de punten moeten pakken!

Zwaluwen
19 oktober speelde Animo voor het laatste tegen Zwaluwen in Zevenaar, ondanks dat de tegenstander toch aardig wat skills liet zien tijdens de wedstrijd was Animo duidelijk de betere. Maar de jonge ploeg is er wel één om rekening mee te houden tijdens de zaalcompetitie.

HKC (U)
Na de jaarwisseling treft Animo HKC in Geldermalsen. De Utrechtse formatie werd afgelopen seizoen door Animo een keer verschalkt in de veldcompetitie en er werd een keer gelijkgespeeld in 2 spannende wedstrijden. HKC eindigde destijds op de 2e plaats achter Fortissimo, gevolgd door Animo. Er zal dus een stap gezet moeten worden om deze ploeg wederom te verslaan, zeker omdat ook zij in een andere derde klasse poule de koppositie bezetten op het veld.

Skunk
Het vernieuwde team van de Nijmeegse studentenvereniging trof Animo in september voor het laatst in Geldermalsen. Animo stoomde in die wedstrijd door naar een 26-9 eindstand en sindsdien heeft Skunk het lastig in de 3e klasse. In de zaal weer nieuwe kansen voor de roze brigade, maar niet ten koste van ons vlaggenschip.

EKCA
De Arnhemse verenging kwam in voorbereiding op seizoen 2018 – 2019 al eens naar Geldermalsen om de degens te kruisen, maar is voor Animo een relatief onbekende tegenstander. Op het veld heeft de ploeg een plek in de middenmoot en lijkt ietwat wisselvallig te presteren tegen verschillende tegenstander. Animo zal op de hoede moeten zijn voor deze ploeg die relatief weinig doelpunten toestaat, maar zelf ook moeite heeft met scoren.

Komende zaterdag speelt Animo in ieder geval uit in Zelhem tegen SEV om 19.20 uur. Hier zullen de eerste 2 punten gepakt moeten worden. Supporters zijn uiteraard welkom! Mocht dat niet lukken dan zien wij jou graag bij de eerste thuiswedstrijd in de zaal tegen Fortissimo op 30 november (19.50 uur).

Tot snel!