Voorbeschouwing zaalcompetitie Animo 1

Fanzone

omhoog
19 fans

Nadat je een berg zand uit je kunstgrasschoenen geklopt hebt na de laatste wedstrijd op het veld, besef je altijd dat het tijd is voor een wisseling. De zaalschoenen worden weer aangeschaft of opgepoetst en zullen hun debuut gaan maken in seizoen 2018 – 2019. Wat voor een ieder geld in deze periode, gaat natuurlijk ook op voor Animo 1.

Voorbereiding
Animo 1 komt voor het eerst sinds seizoen 2015 – 2016 uit in de 2e klasse. Destijds werd er op het veld in de 2e klasse gespeelt onder leiding van Alex Ligt en in de zaal werd er geen promotie afgedwongen. In het seizoen daarna lukte het niet onder leiding van Peter van Houwelingen, maar afgelopen seizoen heeft Animo het in de zaal voor elkaar gebokst met André Quint.
Om dit nieuwe avontuur goed te starten zullen er de komende 2 zaterdagen (10 & 17 november) oefenwedstrijden gespeeld worden tegen Oranje Zwart (Zwolle), Rheko (Rheden) & De Zwaluwen (Zevenaar). De eerste 2 tegenstanders ontvangen we 10 november in eigen sporthal, de laatste gaan we opzoeken in Zevenaar op 17 november.

Competitie & Tegenstanders
De competitie wordt in eigen huis gestart, wat natuurlijk erg prettig is. We gaan er vanuit dat Vakkie A zich weer zal laten horen de komende periode. Maar wie treft Animo in deze 2e klasse?

Devinco
In competitieverband troffen Animo en Devinco elkaar voor het laatste in seizoen 2012 – 2013. De ploeg uit Deventer kwam destijds als medekoploper in de 6e speelronde van veldcompetitie naar Geldermalsen. Animo maakte destijds kort metten met de tegenstrever en stuurde de ploeg met een 22-6 nederlaag naar huis. Later dat seizoen won Animo voor de 2e keer ook van Devinco om zich later tot kampioen te laten kronen. Dat het dit seizoen wellicht niet zo makkelijk zal gaan staat als een paal boven water. Animo zal deze tegenstander op waarde moeten inschatten om boven hen te eindigen.

DOS-WK
Een bekende uit seizoen 2016 – 2017, deze ploeg werd destijds kampioen in de 3e klasse. Een ploeg die zich met gemak beweegt in de 2e klasse op dit moment en stevig in de middenmoot eindigt de laatste seizoenen. Wellicht verwacht de ploeg uit Enschede wederom stappen te maken dit zaalseizoen, maar heeft het meer dan stevige concurrentie om de bovenste plaatsen. Voor Animo zit er in ieder geval een ritje Enschede bij, dat is natuurlijk weer niet naast de deur!

Kesteren
De Betuwse metgezellen zijn uiteraard bekend bij Animo, Kesteren werd ten koste Animo kampioen op het veld en veroordeelde Animo tot het spelen van een promotiewedstrijd. Die werd helaas ook niet gewonnen. De rood-zwarte formatie doet het momenteel goed in een zuidelijke 2e klasse en bekleed een 4e plaats. Kesteren zal dit in de zaal ook graag willen bewerkstelligen, net zoals Animo dat een mooi scenario vind. De ploegen zullen de 1e competitieronde (24 november) elkaar in Geldermalsen treffen, we gaan zien hoe de kaarten geschud zijn.

KVZ
Wat er precies aan de hand is bij de ploeg uit Zuthen weten we niet, maar de resultaten liegen er niet om. De ploeg is een gestage weg naar beneden ingezet en vind zichzelf terug in de 2e klasse in de zaal. Op het veld speelt men nog in de 1e klasse maar wist pas op de laatste speeldag (vorige week) punten te pakken. KVZ zal zeker punten gaan pakken in de zaal, maar favoriet voor de titel zijn ze zeker niet.

Regio’72
Toen Kesteren Animo vorig seizoen veroordeelde tot het spelen van een promotiewedstrijd was Regio’72 de tegenstander in Arnhem. Daar was het één groot feest met de meegereisde Animo-supporters en DJ. Maar dat alles kon niet voorkomen dat Regio’72 er met de promotie vandoor ging. Ook zij doen het uitstekend in de 2e klasse op het veld en staan op een zeer nette 2e plaats, boven bijvoorbeeld DOS-WK. De ploeg zal dan ook met het nodige vertrouwen uitkijken naar de zaalcompetitie.

Victum
Een bekende zou je zeggen, maar als je kijkt naar de feiten dan is Victum eigenlijk onbekend. De vlaggenschepen van Victum en Animo troffen elkaar lang geleden in de competitie. Daarvoor moeten we terug naar zaalseizoen 2004 – 2005 toen de kemphanen elkaar op het scherpst van de snede bestreden, maar Victum destijds kampioen werd ten koste van Animo. Saillant detail is dat André Quint destijds langs de lijn stond bij de paarse formatie, als we kijken naar het nu dan weten we dat Jochem Hazejager rondloopt bij Victum na jarenlang bij Animo in de jeugd gespeeld te hebben. Hij zal in het 1e of 2e team van Victum tegen ons gaan spelen. Deze ploeg lijkt de grote favoriet te zijn voor de titel, maar zal het in Geldermalsen hopelijk lastig krijgen.

Woudenberg
In seizoen 2015 – 2016 troffen Animo en Woudenberg elkaar op het veld en in de zaal. Woudenberg eindigde tot 2 keer toe boven Animo in de eindrangschikking. Op het veld degradeerde Animo en bleef Woudenberg met een houdini-act in de 2e klasse en in de zaal werd Woudenberg 2e en dwong promotie af en bleef Animo met lege handen achter op een 3e plaats. Het Woudenberg van nu heeft het lastig in de 2e klasse op het veld en zal Animo aangestreept hebben als concurrent voor handhaving. Animo zal het tegendeel moeten bewijzen.

Om het in andere woorden te formuleren, Animo heeft een stevige klus in de zaalcompetitie. We hopen natuurlijk op uw steun en enthousiasme!