Voorbeschouwing selectie 2e helft veldcompetitie

Fanzone

omhoog
29 fans

Na 2 weken weer oefenen staat de herstart van de veldcompetitie op het programma voor Animo’s selectie. Animo 2 heeft nog 6 wedstrijden te spelen en Animo 1 7 stuks, dit komt doordat het 2e in een poule van 7 teams speelt. We lopen de zaken even langs om het geheugen op te frissen.

Animo 2 speelt op het veld een klasse hoger dan in de zaal het geval was. In de zaal werd er een prachtig resultaat gehaald in de 3e klasse, er werd promotie naar de 2e klasse afgedwongen. In die 2e klasse heeft Animo 2 het lastig op het veld maar zeker niet zonder perspectief. De 6e plaats is weliswaar de een na laatste plek en Animo won op het veld alleen van nummer laatst Merwede/Multiplaat 3. Van de 6 gespeelde wedstrijd verloor het 2e 4 wedstrijden met 1 of 2 punten verschil, dus daar valt het nodige te halen, zeker als we kijken naar de groeicurve van ons 2e. Komende zaterdag wordt er hervat met een lastige pot tegen Rust Roest 3 in Eindhoven, want de ploeg zal een dubbele agenda hebben. Rust Roest staat op de 2e plaats en zal willen winnen en revanche willen nemen voor het feit dat Animo in de zaal Rust Roest 4 van promotie afhield op de laatste speeldag. Spannend potje dus!

Animo 1 heeft op het veld hetzelfde doel als in de zaal, de bovenste plek vasthouden. In de zaal werd op driekwart van de competitie de 1e plaats bemachtigd van SDO, nu is het Animo zelf waarop gejaagd wordt. Van de 7 gespeelde wedstrijden werden er 6 gewonnen en 1 pijnlijk gelijkgespeeld. Voornaamste concurrent voor Animo is Kesteren, de rood-zwarte formatie staat 1 punt achter op Animo en werd net zoals ons 1e kampioen in de zaal. Gevaarlijke outsider blijft RDZ, dat in de zaal ook promotie afdwong naar de 2e klasse zoals Animo en Kesteren. Komende zaterdag staat SkunK 1 op het programma, de Nijmeegse studentenvereniging staat op de 6e plaats en Animo is aan haar stand verplicht om te winnen. We gaan voor 2 punten!

De eerste thuiswedstrijd van Animo 2 zal plaatsvinden op 7 april tegen GKV/Enomics 3, Animo 1 speelt 21 april voor het eerst thuis, dit is ook meteen de topper tegen Kesteren.