Vol verwachting klopt ons hart…

Fanzone

omhoog
27 fans

Sinterklaas is niet in aantocht, geen zorgen. Sinterklaas klinkt nog ver weg maar misschien moeten we maar eens verlangen naar dit feest, want alle anderen feesten en activiteiten zitten er voorlopig niet in. En dat komt allemaal door dat virus, je weet wel, die dezelfde naam heeft als dat biermerk dat na deze crisis waarschijnlijk compleet bankroet is. Ondanks dat ik dondersgoed weet dat korfballen een absolute bijzaak is in deze tijd waarin we WC-rollen hamsteren, supermarkten leegroven en onze economie kapot moeten laten gaan maar ik zal toch nog even van wal steken om jullie te hopelijk wat leesvoer te geven in deze korfballoze periode zonder wedstrijdverslagen.

Van 99% naar 0% zekerheid
Ongeveer 48 uur voordat de KNKV uitspraak gaat doen over de afwikkeling van het wedstrijdkorfbal in het zaalseizoen zit ik vol verwachting: Krijgen we een cadeau of de roe? Zoals al eerder vermeld op de website in de Corona-update heeft de uitspraak van de KNKV effect op 6 ploegen binnen onze vereniging (S1, S2, S3, A1, B1 en C1). Op NLKorfbal werd er al een discussie gestart en dat is ook terecht maar er blijven maar 2 reële opties over:

  • Competitie ongeldig verklaren
  • Ranglijst zoals deze nu is hanteren als eindstand

Zodoende vloog alle zekerheid het raam uit, zeker voor de ploegen waarbij er nog wat te halen was. Animo 1 telde letterlijk af naar het kampioenschap en ging van 99% naar 0% zekerheid, want bij de keuze voor ongeldigheid verdwijnt de promotie regelrecht aan de horizon. Animo 2 was feitelijk al kampioen en zit in hetzelfde schuitje. Animo 3 was nog aan het strijden om promotie te behalen en lijkt in beide scenario’s achter het net te vissen. Men speelde gedurende het zaalseizoen te vaak gelijk om aanspraak te maken op de promotieplaats als 1 van de betere nummers 2 als de huidige ranglijsten definitief worden. In het scenario ongeldigheid is dat natuurlijk hetzelfde als de 1e 2 teams.
Animo A1 kan men gelukkig niks maken, ondanks een verdienstelijk zaalseizoen is zowel promotie als degradatie uit het zicht, Animo B1 hangt aan de onderkant van de ranglijst maar zit in hetzelfde schuitje als onze A1. Voor Animo C1 is de Corona-crisis “goed” uitgevallen omdat het net afstand gedaan had van de laatste plaats en bij beide scenario’s verzekerd is van een plekje in de 1e klasse komend zaalseizoen (2020-2021).

Dus al met al, de jeugdteams hebben vrede met 1 van beide scenario’s. Maar voor de seniorenteams is het best wel spannend komende vrijdag.

Zelfbenoemde kampioenen
Tja, de breedtekorfbalcompetitie is in zijn geheel ongeldig verklaard. Gelukkig kunnen we zelf nog wel een kampioen aanwijzen want Animo F1 stond gewoon (weer) bovenaan toen de competitie abrupt tot een einde kwam. Voorzitter Eli is voor, ik ben ook voor. (Sorry JTC, maar ik neem aan dat dit geoorloofd is zonder overleg.) De overige teams zijn helaas niet in de buurt gekomen van het kampioenschap maar er zijn zeker een aantal teams die uitstekend gepresteerd hebben. Ik hoop dat we die teams voor de zomervakantie nog een keer in actie mogen zien.

Adem in tot vrijdag
Tot zover deze uiteenzetting, ik houd mijn adem in voor komende vrijdag. Vanuit mijn oogpunt in het hanteren van de huidige ranglijst als eindstand de beste optie voor Animo. Dat zou betekenen dat Animo 1 en 2 kampioen blijven/zijn, maar dat Animo 3 een lastig verhaal heeft helaas.

Laten we hopen dat we snel door deze crisis heen komen, ik ga van ellende vanavond hardlopen… Omdat fit zijn belangrijk kan zijn in de tijd. Voor iedereen heel veel sterkte de komende tijd en ik hoop jullie allemaal snel weer te zien in en rond de velden!

Uw verslagschrijver,

Herbert