Veerkracht Animo levert punt op

Fanzone

omhoog
22 fans

Na een vervelende nederlaag in eigen huis tegen KVZ, werd er kort gesproken over hoe het beter kan en moet. Coach Jansen zag de afgelopen week Erwin ziek afhaken op de trainingen, maar kon een fitte Marco verwelkomen in zijn basis. Op het programma stond de uitwedstrijd in en tegen Woudenberg. Deze ploeg is voor Animo van oudsher een lastige horde en dat zou vandaag niet anders zijn.

Aangevoerd door supportersvereniging De Kemphanen, de gele tegenhanger van Vakkie A zette Woudenberg aan voor een goede wedstrijd in eigen huis. Animo moest zich hiertegen wapenen en dat leverde een gelijkmatig wedstrijdbeeld op, al had de thuisploeg licht initiatief. Het thuisvoordeel zullen we maar zeggen. Gedurende de eerste helft maakte Woudenberg meer dan eens het gaatje naar 2 of 3 doelpunten verschil maar Animo bleef het karretje aanhaken. Beide ploegen wisselden goede en slechte momenten af, de ene aanval werd mooi uitgespeeld, de andere eindigde met een bal over de zijlijn. Desondanks werd er in de duels scherp gespeeld en had de scheidsrechter af en toe de handen vol om het spel in goede banen te leiden, maar het bleef tot op zekere hoogte fair. Aan de zijlijn probeerden beide coaches tactisch voordeel te behalen door regelmatig een wissel toe te passen, achteraf zou blijken dat de Animo-coach dit het beste wist te benutten. O… ja het scoreverloop… Omdat de verslagschrijver zo nu en dan druk was met het aansporen van zijn ploeggenoten is het bijhouden van de score ietwat in vergetelheid geraakt. De ruststand was in ieder geval in het voordeel van Woudenberg (13-11).
De tweede helft kwam Animo wat stroef uit de kleedkamer en leek Woudenberg langzaam aan de wedstrijd naar zich toe te trekken dankzij een aantal voltreffers van afstand. Animo zette daar iets te weinig tegenover en zag het gat vergroot worden naar 4 punten verschil (17-13). Dat was ook het moment dat de rug gerecht werd, de duels weer stevig aangegaan werden en het tempo bij de uitploeg omhoog ging. Animo zette Woudenberg onder druk en er begonnen wat scheurtjes te komen in het fris gekweekte zelfvertrouwen van de thuisploeg. Het gat werd zelfs gedicht en zodoende werd het weer ongenadig spannend in Sporthal De Camp. Woudenberg pakte eenmaal het initiatief op 18-17, maar verloor deze in de slotfase aan Animo toen de score omgedraaid werd (19-18). Animo leek in deze fase de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken door het veldoverzicht dat men vanaf de comeback gecreëerd werd. Woudenberg trok desondanks de stand gelijk. Coach Wim besloot om de langzaam van een blessure herstellende Herbert nog 3 minuten op de rebound te zetten om Animo’s aanval de gelegenheid te geven om het winnende doelpunt te maken. Woudenberg kon niet anders dan dat met lede ogen aan te zien, maar Animo slaagde niet in de opzet en deelde daarom de punten. (19-19)

Wedstrijd met 2 kanten, Animo’s veerkracht leverde een dik verdiend punt op in de tweede helft maar de slotfase was nadrukkelijk in de eigen handen. Maar goed, vertrouwen is weer bijgetankt en dat is nodig als Animo volgende week op bezoek gaat in Kesteren. De Betuwse derby zal na de zege in De Randhorst een gevolg krijgen. Kesteren in de huidige nummer 2 op de ranglijst, maar heeft bijna alle ploegen in de nek hijgen. Er is ook voor Animo veel aan gelegen om niet alleen de derby te winnen maar ook om een duidelijke stap te maken naar de bovenkant van de middenmoot. Kom tot zien, komende zaterdag om 18.50 uur in Kesteren.

Adres:
Sporthal De Leede
Kasteelstraat 4
4041 JB Kesteren