Update: Kangoeroedag 30 september 2020

Fanzone

omhoog
29 fans

Save the date: Kangoeroedag 30-09-2020
Op woensdag 30 september 2020 organiseert Korfbalvereniging Animo een “sport-event”:
De Kangoeroedag! Dit event wordt georganiseerd voor kinderen uit groep 1 en 2 die op de basisschool zitten in de “oude” gemeente Geldermalsen en Est. Diverse basisscholen hebben zich inmiddels al aangemeld voor dit sportieve evenement.

Doel
Korfbalvereniging Animo organiseert deze Kangoeroedag voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Wij willen deze jonge kinderen spelenderwijs kennis laten maken met sporten, hun balgevoel vergroten, leren samen te spelen en te stimuleren om te gaan bewegen en te sporten. Door het bieden van een leuk sportprogramma, willen wij de kinderen laten ervaren dat sporten leuk is!

Programma
Op het korfbalveld van Korfbalvereniging Animo wordt een parcours van diverse spelletjes uitgezet. Bij ieder spel staat een spelbegeleider. De kinderen worden in kleine groepjes verdeeld en begeleid van spel naar spel.

Het spelletjes parcours duurt zo’n 1,5 uur inclusief een pauzemoment. De basisscholen worden ingedeeld voor twee spelrondes. De eerste spelronde start om 08.30 uur en eindigt om 10.00 uur. De tweede spelronde start om 10.30 uur en eindigt om 12.00 uur. De spelronde begint met een gezamenlijke warming-up en een cooling down met leuke muziek, de Animo mascotte Mazzel en de Kangoeroedag mascotte. Voor ouders en leerkrachten staat er een informatiekraam met koffie/ thee.

Het enige dat van de leerkracht(en) wordt gevraagd is om ervoor te zorgen dat kinderen naar Korfbalvereniging Animo, Randweg 5 (achter sporthal De Randhorst) worden gebracht en weer veilig terugkomen op school.

Wij zorgen voor de rest: een heleboel leuke spelletjes tijdens een sportief moment speciaal voor de groepen 1 en 2 waarbij plezier voorop staat!