Uitgelicht: Animo A2 - “De Sloopkopel”

Fanzone

omhoog
36 fans

Voorafgaand aan het nieuwe seizoen is het altijd gokken waar een ploeg bij de start van het seizoen staat. Oefenwedstrijden kunnen uiteraard een beeld geven, maar hoe dat zich verhoudt met de tegenstanders in de competitie is vraag 2. De A2 speelt in breedtekorfbal poule nummer 012, wat op zichzelf een redelijk hoog genummerde poule is die tegen de junioren landelijke 2e klasse aan schurkt.

Afgelopen seizoen zegevierde onze A2 in poule 019, maar moest het in poule 007 afleggen in de veldcompetitie. Nu werd er dus gestart in poule 012, de middenweg om maar zo te zeggen. Het nieuw gevormde team heeft twee bijzonder fanatieke trainers/coaches in de personen van Justin en Arnold die weinig aan toeval overlaten.

"Animo A2 is een gezellig leuk team waar nog rek in zit en een team dat door het vuur gaat om wedstrijden te winnen" - trainer/coach Justin

De tegenstanders in de poule zijn behoorlijk bekend, met DVO A4 en SKF A3 treft je toch een tweetal teams uit grote verenigingen die redelijk onvoorspelbaar kunnen zijn. Daarbij komt ook nog de aanwezigheid van Tiel ’72 A2, de buurman uit de Betuwe.

Op moment van schrijven zijn we 3 speelronden gevorderd in de competitie, voor onze A2 betekend het dat zij nu op de helft van de najaarscompetitie zitten met nog 3 wedstrijden te spelen. Alle hier boven genoemde tegenstanders zijn ze tegengekomen en het is vanaf komende zaterdag (28 september) tijd voor de returns. Maar wat een belachelijk goede uitslagen zijn er neergezet door de A2! Ze bewegen zich werkelijk als een soort sloopkogel door deze competitie heen op dit moment. Eerst wordt DVO A4 in Bennekom afgedroogd met 3-26, waarna een week later SKF A3 slechts 1 doelpunt meer mag maken en de A2 het ietsje rustiger aan doet qua score (13-4 winst in Geldermalsen). Afgelopen zaterdag was het dan de beurt aan Tiel’72 A2 om onze A2 af te stoppen, maar ook hier bleek er geen eer te behalen voor de tegenstander. Tiel’72 werd met een 17-10 nederlaag teruggestuurd naar huis.

De A2 staat nu dus op polepositie voor het kampioenschap en zal het in Tiel nogmaals moeten waarmaken tegen Tiel’72 A2 komende zaterdag om de koppositie te verstevigen. Zal de A2 op zaterdag 5 oktober na 2 opvolgende, nieuwe winstpartijen de kampioensvlag hijsen? Of na 6 winstpartijen ongeslagen kampioen? We gaan het meemaken! We houden ze in de gaten!

Klik hier voor de teampagina van Animo A2!