Terugkeer Kevin IJzerman: Nog 1 keer knallen!

Fanzone

omhoog
7 fans

Met trots kan Animo melden dat Kevin IJzerman zijn rentree maakt bij Animo met ingang van dit nieuwe seizoen. De oudere broer van onze Erwin vertrok bij Animo om zijn sterke wens om hogerop te spelen en bereikte dat doel via verschillende clubs. Laten we even terugkijken op de periode dat Kevin buiten de deur speelde.
 

Het paars van Victum
Bij Animo bleek Kevin een uitstekende korfballer te zijn voor de verenigingsbegrippen en behaalde hij in de jeugd de nodige successen door o.a. in de hoofdklasse uit te komen. Al vroeg debuteerde Kevin in Animo 1 (B-jeugd) en stroomde hij al eerder dan zijn leeftijd het toeliet in bij Animo 1. In seizoen 2011-2012 had Animo het moeilijk in de 2e klasse, op het veld werd men redelijk roemloos laatste en in de zaal werd er wel gehandhaafd. Kevin besloot toen halverwege het seizoen dat hij een stap wilde maken en kwam uit bij het ambitieuze Victum dat in no-time een grote stap wilde maken naar de hoogste regionen van de sport. Victum leek vanaf seizoen 2012-2013 langzaam aan te slagen in die opzet met een kampioenschap in de 1e klasse en een uitstekend resultaat in de Overgangsklasse. Kevin zag na twee seizoenen dat Victum waarschijnlijk de gewonnen meters weer prijs moest geven en ging daarom op zoek naar een nieuwe uitdaging.

El Brigato Gialoblu & OVVO
Die uitdaging vond hij bij SKF waar hij t/m oktober 2016 persoonlijk de juiste toon aansloeg bij de supportersvereniging van SKF El Brigato Gialoblu en zich ook duidelijk als goalgetter presenteerde. Onenigheid met de toenmalige staf maakte een einde aan zijn periode in Veenendaal, die toch wel als tumultueus beschouwd mag worden omdat SKF degradeerde uit de Hoofdklasse op beide fronten.
In november 2016 sloot Kevin aan bij OVVO in Maarssen dat op zoek was naar nieuwe helden nadat het in seizoen 2013-2014 degradeerde uit de Korfbal League, maar in de opzet om terug te keren van OVVO resulteerde in een degradatie uit de Hoofdklasse. Dat had mede te maken met het feit dat Kevin zijn kruisbanden afscheurde en in dat seizoen weinig kon betekenen voor OVVO. De opvolgende seizoenen liet Kevin regelmatig in scores van zich horen waardoor hij zijn reputatie waarmaakte.

Project De Meeuwen & terugkeer Animo
Toen De Meeuwen om de hoek kwamen ging Kevin samen met zijn maatje Daniel van Munster een ambitieus project aan bij de vereniging in Putten. Een lang leven was dit niet beschoren voor Kevin toen hij in november zijn achillespees compleet afscheurde in een duel tegen DOS Westbroek. De Meeuwen pakte de draad logischerwijs weer op maar moest het doen zonder de aanwinst die een kort debuutseizoen kende. Kevin koos eieren voor zijn geld en beëindigde de samenwerking met de club uit Putten om in alle rust te werken aan zijn herstel.
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in juni begon het weer te kriebelen bij Kevin, waardoor hij in gesprek raakte met betrokkenen bij onze club. Voor het eerst in jaren stond Kevin weer eens op het kunstgras in Geldermalsen en zette de laatste stapjes in zijn revalidatie. Deze week kwam het verlossende woord, hij sluit aan op 15 augustus bij onze selectie om mee te doen in de voorbereiding. We hopen dat Kevin met plezier en inzet op het oude nest aan de slag gaat!

Welkom terug!