Terugkeer Ivo Bronts: Revalideren & weer meedoen

Fanzone

omhoog
3 fans

Enkele weken geleden zoemde het bericht al door de vereniging, de terugkeer van Ivo Bronts was aanstaande. Hiermee heeft Animo, als het goed is, een speler terug die geacteerd heeft op het één na hoogste niveau van Nederland. Maar goed, je hebt het al gezien in de titel van dit artikel, Ivo heeft nog een weg te gaan voordat hij weer binnen de lijnen kan staan. Daarover hieronder meer, we kijken eerst even terug op de afgelopen jaren waarin hij “buitenshuis” gespeeld heeft.

Vertrek naar Wageningen
Ivo speelde de gehele jeugdopleiding bij Animo en bleek een begaafd korfballer te zijn voor Animo’s begrippen. Met zijn atletische bouw en een neusje voor doelpunten stroomde hij eenvoudig door naar Animo 1 waarin hij de nodige successen vierde samen met zijn toenmalige ploeggenoten. In zijn debuutseizoen promoveerde Animo naar de 2e klasse in de zaal en in seizoen 2012-2013 lukte dit ook op het veld. In seizoen 2013-2014 behaalde Animo een 4e positie in de 2e klasse veld en een 3e positie in de zaal. Dit is in de recente geschiedenis van Animo nog steeds het beste seizoen qua resultaten, Wim Jansen stond ook destijds aan het roer van Animo 1. Het seizoen erna was tumultueus, waardoor het voorgaande jaar niet geconsolideerd werd.
Het brandende verlangen om op een hoger niveau te spelen werd groter bij Ivo waarna hij ervoor koos om bij Wageningen aan de slag te gaan en Animo (voorlopig) te verlaten, maar behield hij zijn banden met onze club

Groeien naar grote hoogte
Eenmaal spelend in seizoen 2015-2016 voor de gelijknamige club in Wageningen veroverde Ivo een plaatsje in het 2e team van Wageningen, dat op dat moment opereerde in de Reserve Hoofdklasse (veld)  en Reserve Overgangsklasse (zaal). Ivo zou ook diverse keren binnen de lijnen komen bij het eerste team van Wageningen, dat in dat seizoen hard op de deur van de Korfbal League klopte maar het niet redde in de play-offs. Ivo behaalde met zijn team behoorlijke resultaten dat seizoen.
Ondanks de resultaten leek Ivo niet de kans te krijgen om steevast in de hoofdmacht te spelen van Wageningen, waardoor hij inging op een ambitieus project bij het Barneveldse ODIK dat door wilde stoten naar de Hoofdklasse. Die kans greep hij aan vanaf seizoen 2017-2018 en hij schreef met de club geschiedenis door meerdere keren te promoveren in 2 seizoenen tijd en uit te komen in die felbegeerde Hoofdklasse in de zaal. Ondanks dat ODIK het zwaar had in de Hoofdklasse gaf de ploeg meermaals een duidelijk visitekaartje af met bijvoorbeeld een zege op DSC en twee zeges op SCO.*

Abrupt einde seizoen en weer opbouwen
Het seizoen van Ivo kwam in de Hoofdklasse ook vroegtijdig ten einde net voor de Corona-pandemie. Dit kwam door een vervelende blessure die Ivo op 18 januari 2020 opliep in een wedstrijd in Arnhem tegen Oost-Arnhem. Diagnose: Kruisbanden, operatie en een lange revalidatie.
De speler hakte de knoop door om af te zwaaien bij ODIK om zich te richten op zijn herstel. Nu, midden in de korfballoze periode vanwege het Coronavirus, ging Ivo het gesprek aan om terug te keren bij Animo om zijn carrière af te sluiten bij de club waar het allemaal begonnen is.
Voordat het zover is heeft Ivo nog een lange revalidatie voor de boeg, momenteel staat hij onder intensieve begeleiding van een fysiotherapeut en kijkt hij naar 2021 om mogelijk weer terug te keren op de velden. In dit traject krijgt hij de ruimte om verder te revalideren bij onze seniorenselectie waar hij uiteraard een hoop oude en nieuwe gezichten treft. We gaan voor een voorspoedig herstel en wie weet snel weer een optreden op het blauw-gele kunstgras of in De Randhorst!

Welkom terug, Ivo!

*Inmiddels heeft ODIK te horen gekregen dat het ook komend seizoen in de Hoofdklasse speelt door de afhandeling van de promotie-/ en degradatieregeling door de KNKV. De ploeg was eerder veroordeeld tot degradatie.