Start van de veldcompetitie voor de deur

Fanzone

omhoog
48 fans

Terwijl de stofwolken nog optrekken in de Ziggo Dome & voor de voetbalfans in Turijn. Zowel Fortuna als Ajax versloegen een tegenstander (respectievelijk PKC en Juventus) die een obsessie had met het behalen van de titel. Dit verlies vertaalde zich uiteraard in euforie bij de winnaars. Maar ook boosheid uit onmacht bij de verliezende partij, zoals te zien was bij Olav van Wijngaarden en bij Cristiano Ronaldo. Een interview zoals Olav van Wijngaarden achteraf gaf over o.a. het verlies en de woede richting de scheidsrechter leverde Vitesse-coach Leonid Sloetski een schorsing op in de voetbalwereld. De KNKV zal zich ook achter de oren gekrabd hebben na deze uitbarsting…

Maar goed, daar gaat dit artikel helemaal niet over. Het gewone leven begint weer! De zaalcompetitie heeft Animo diverse mooie kampioenen gebracht maar ook tegenvallers, met name bij de hoogste twee seniorenteams. Nu de veldcompetitie voor de deur staat is iedereen weer fris in het hoofd, dus we gaan er weer tegenaan!
Animo C1 gaf in ieder geval het goede voorbeeld in een vervroegde competitiestart afgelopen zaterdag. Na een succesvolle zaalcompetitie, waarin het kampioen werd, twijfelde het team geen moment in een confrontatie met DSC C2 die met een 11-3 nederlaag terug naar Eindhoven gestuurd werden.

Komende zaterdag staat er toch stiekem al een belangrijk weekend op het programma voor diverse teams. Uiteraard willen de meeste teams een goede start maken in de voorjaarscompetitie, zoals de C1 dat deed. Maar een aantal teams gaan weer verder waar ze voor de zaal geëindigd zijn. Hierbij wat uitgelichte wedstrijden:

DKB A1 – Animo A1

Voor de 4e keer treft onze A1 dit seizoen DKB A1, dat in alle eerdere edities Animo de baas was. Als de A1 de zaken rond het kampioenschap op het veld nog spannend wil maken dan zal het koploper DKB moeten verslaan. (13.30 uur in Best)

Animo 3 – Synergo 7

Momenteel bevind Animo 3 zich op een 2e positie in de poule, deze geeft wellicht recht op promotie aan het einde van de veldcompetitie. Animo zal daarvoor moeten knokken, startend met een wedstrijd tegen middenmoter Synergo 7, we gaan voor een goede start. (10.45 uur in Geldermalsen)

Oranje Wit 4 – Animo 2

Een wedstrijd met andere belangen dan het kampioenschap. Animo 2 zal een resultaat moeten halen in Dordrecht om verder afstand te nemen van de degradatiestreep in de reserve 2e klasse. Oranje Wit is een directe concurrent, dus het zal spannend worden! (16.00 uur in Dordrecht)

Fortissimo 1 – Animo 1

Animo 1 zal jacht moeten maken in IJsselstein om de koppositie van Fortissimo over te nemen. Met slechts 5 wedstrijden na een slopende zaalperiode zou een overwinning Animo op polepositie zetten om op de hoogste trede te eindigen. (15.30 uur in IJsselstein)

Vanaf deze plaats wens ik alle teams heel veel succes komende zaterdag! Geniet en ga voor de punten!