Selectie zet nieuwe stap richting de competitie

Fanzone

omhoog
30 fans

Deze week hield het niet persé over met de weersomstandigheden, maar toen menig selectiespeler de weersvoorspelling bekeek voor de komende zaterdag zal de moed toch in de schoenen gezakt zijn… Weer zo heet (op een paar graden na). Het werd weer overleven in de warmte, vooral voor trainer/coach Wim Jansen die een bijzonder drukke dag had met 4 te coachen wedstrijden, keuzes inzake de samenstelling van beide teams en Wim zou Wim niet zijn als hij hier en daar een praatje maakte. Maar hoe verliep de dag?

Nadat de jeugd ’s ochtends vrij baan had gekregen en een heleboel leuke wedstrijden langskwamen met Huizen als tegenstander was het de beurt aan de senioren. Animo had diverse teams uitgenodigd waaronder DLKC, Duko, Huizen & HKC waardoor er een flink programma op poten stond voor alle teams. We nemen je mee langs de wedstrijden die Animo speelde, want de bovenstaande teams werkten ook onderling duels af.
Animo 2 mocht het bal openen tegen standaard 4e klasser DLKV 1 en wisselde goede en mindere momenten af. Animo pakte het initiatief in de beginfase maar liet de tegenstander uit Didam terug in de wedstrijd komen. Zodoende bleef het lang spannend, maar uiteindelijk trok Animo een 12-9 overwinning over de streep.
Daarna volgde Animo 1 met een wedstrijd tegen HKC 1 uit Utrecht, Animo kent de tegenstander uit de veldcompetitie van afgelopen seizoen. Destijds waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, in Utrecht won Animo met een punt verschil maar moest in Geldermalsen de punten delen. Animo startte echter furieus op het eigen veld en pakte algauw een stevige voorsprong. HKC was duidelijk zoekende in het spel en keek in de rust tegen een ruime achterstand aan. Na de rust leek HKC de zaken beter op orde te hebben door functioneler te gaan spelen en zakte de scherpte wat weg bij Animo. Maar er bleef een gat over aan het einde van de wedstrijd dat voor HKC in een gelijkwaardige 2e helft niet meer te overbruggen was. 19-14 winst.
De volgende wedstrijd was er weer 1 voor Animo 2 dat ging spelen tegen Duko 2, maar het krachtsverschil bleek te groot tussen beide ploegen. Animo was heer en meester en kon naar een zeer eenvoudige overwinning uitlopen. Nadat de stofwolken opgetrokken waren stond er een 23-11 eindstand op het scorebord. Het scorebord was een heuse attractie op zichzelf want men had ontdekt de kleurenweergave aangepast kon worden. Het was nog net geen kermis…
De laatste wedstrijd was tussen Animo 1 en Duko 1, op papier zou het een ongeveer gelijkwaardige strijd zijn. Beide ploegen waren moegestreden na de eerste wedstrijd en de warmte zou een duidelijke rol spelen in de wedstrijd. Het grote verschil in de wedstrijd zat hem niet in de inzet of vernuft, beide ploegen deden wat ze konden maar Animo had het vizier duidelijk scherper staan zo vlak voor de competitiestart. De wedstrijd en de dag werd zodoende afgesloten met een 20-9 overwinning voor de onzen.
Al met al dus een goede dag met 4 overwinningen, wat nog restte voor Jansen was het bekendmaken van de samenstelling van Animo 1 en 2 komend seizoen. Een spannend moment dus! Hieronder de indeling:

Animo 1: Alieke, Laura, Mandy, Nathalie B., Eric, Herbert, Marco, Wim

Animo 2: Anne, Jeanine, Mariska, Nicole, Sam, Vera, Alko, Bartjan, Erwin, Leander, Mark, Rick

Hierdoor zijn Nathalie G. en Jordy afgevallen uit de selectie.

Komende dinsdag heeft de selectie nog een laatste test als er aangetreden wordt in Oss tegen de selectie van DOT, wat vaak leuke wedstrijden oplevert. DOT 2 - Animo 2 start om 19.00 uur en daarna volgt DOT 1 – Animo 1 om 20.15 uur.

Interesse om te komen kijken? Hieronder het adres:

Clubhuis K.V. DOT
Macharenseweg 8
5346 JM Oss