Seizoen 2019 - 2020: Voorbeschouwing veldcompetitie Animo 1

Fanzone

omhoog
17 fans

Afgelopen week werden de veldindelingen bekend gemaakt en daarom kunnen we wat vertellen over de tegenstanders van Animo 1 in de komend veldcompetitie.

DKOD
De topclub van weleer hopt net zoals Animo regelmatig tussen de 2e en 3e klasse, maar moest zich afgelopen seizoen tevreden stellen met plaatsen buiten de prijzen in de 3e klasse. De stap naar de 2e klasse zal weer in de gedachten zitten van de Renkumse formatie. Animo trof DKOD in de recente geschiedenis nog nooit in de competitie, dus het is afwachten wat deze onderlinge strijd op gaat leveren.

Huizen
De tegenstander uit de gelijknamige plaats is al een tijdje uit het vizier van Animo geweest, daar er voor het laatst tegen elkaar gespeeld werd in seizoen 2012 – 2013 in de zaalcompetitie. Destijds waren het spannende wedstrijden waarbij Animo in Geldermalsen won maar in Huizen verloor. Beide ploegen verzamelden toen 14 punten en vonden zichzelf terug op een gedeelde 4e plaats. Nu, jaren later, lijken de belangen tegenstrijdig. Huizen zal mikken op een plaats boven de degradatiestreep in de 3e klasse, Animo zal jagen op de hoogste plaats.

Midlandia
Gelukkig hebben ze in Bunnik tegenwoordig kunstgras, de laatste keer dat Animo Midlandia trof was het nog echt natuurgras. De omstandigheden in seizoen 2012 - 2013 waren bijzonder slecht op het grondgebied van Midlandia waardoor de blubber je om de oren vloog. Animo werd in dat seizoen kampioen op het veld, maar sleepte in Bunnik slechts 1 punt uit het vuur in een potje modderworstelen. De wedstrijd in Geldermalsen werd wel winnend afgesloten. Midlandia werd afgelopen seizoen kampioen in de 4e klasse op het veld en speelde in de zaal verdienstelijk in de 3e klasse. Een tegenstander die stappen aan het maken is.

RDZ
Een tegenstander die verser in het geheugen ligt, daar deze ploeg in seizoen 2017 – 2018 nog op het veld ontmoet werd. Animo verspeelde destijds in eigen huis een 6-0 voorsprong om vervolgens 10  - 10 gelijk te spelen, dat was een zuur punt. Want mede daardoor kon Animo Kesteren niet van zich afhouden waardoor het veroordeeld werd tot het spelen van een beslissingswedstrijd tegen Regio’72 en die werd ook verloren. Balen dus! RDZ heeft er in ieder geval een moeizaam seizoen opzitten. In de zaal degradeerde het vrij kansloos uit de 2e klasse en op het veld was een plaats in de middenmoot het hoogst haalbare. Neem niet weg dat Animo het altijd lastig heeft tegen de ploeg uit Zeist, die de thuiswedstrijden nog steeds op natuurgras afwerken.

Reehorst’45
Animo kwam een aantal seizoenen achter elkaar Reehorst’45 steevast tegen in de competitie maar moest afgelopen seizoen een keer niet naar Ede. In seizoen 2017 – 2018 werd er wel tegen elkaar gespeeld in de veldcompetitie, destijds was Animo tot 2 keer toe de baas op het veld. Reehorst’45 is echter weer bezig aan een goede opmars en zal zichzelf gaan richten op de bovenste plaatsen, een tegenstander om rekening mee te houden zoals al vaker het geval is geweest.

Skunk
De Nijmeegse studentenvereniging is al heel wat seizoenen te vinden in de 3e klasse, wat op zichzelf een zeer nette prestatie is. Animo trof Skunk op het veld in seizoen 2017 – 2018 voor het laatst, toen was Animo 2 keer de beste, maar een seizoen daarvoor moest Animo de punten wel een keer inleveren in Nijmegen. Animo zal de studenten deze veldcompetitie wel weer 2 keer moeten kloppen, want Skunk zou toch een maatje kleiner moeten zijn dan Animo.

De Zwaluwen
Op papier de meest onbekende tegenstander, maar Animo kan teren op een oefenwedstrijd die in de voorbereiding van de zaalcompetitie in Zevenaar tegen De Zwaluwen gespeeld werd. Destijds kwam Animo als winnaar uit de bus. De ploeg is wat lastig om in te schatten, op het veld degradeerde Zwaluwen uit de 2e klasse, maar op het veld vertoefde het in de middenmoot van de 3e klasse. Titelkandidaat? We zullen het gaan zien!

Op 17 augustus begint de selectie aan de voorbereiding! Meer weten, klik hier!