Punt in extremis voor strijdend Animo

Fanzone

omhoog
54 fans

Na de carnaval werd het strijdperk in klasse 2D weer geopend. Met nog 4 wedstrijden te gaan, waarvan 3 thuiswedstrijden, mocht Animo nu eerst nummer 5 Devinco uit Deventer ontvangen. De eerste ontmoeting in Deventer werd verloren met 21-16, daar was met name de schotkracht van de heren Animo te machtig, nu was Animo daarop voorbereid.

Desondanks kende de wedstrijd een goede start voor de gasten, waar Animo de heren in de beginfase kort volgde pakten de dames van Devinco een pikstart voor de gasten. Met 2 damesdoelpunten en herenschot was het Animo dat op 1-3 in de achtervolging moest. Animo haakte het karretje aan en bleef op de huid van Devinco zitten, dat niet gekomen was om de punten zomaar aan Animo te geven. Zoals verwacht pakten de heren van de uitploeg het initiatief in aanvallend opzicht, maar Animo gaf met name in de 1 tegen 1 situaties goed partij. Desondanks sloeg de tegenstander wederom een gaatje naar 4-7. Daarna begon het bij Devinco minder te lopen dankzij het verdedigende werk van Animo. Het was scherp en op het randje, tot frustratie van de tegenstander. Animo profiteerde vervolgens en maakte het weer spannend in de Randhorst. Devinco hield echter het initiatief in de score tot aan de rust, want de ruststand werd bepaald op 10-11.
Na de rust leek coach Jansen de ploeg verteld te hebben dat ze moesten volharden in het vertoonde spel, waar in de eerste helft zo nu en dan de opdrachten niet uitgevoerd werd tot in de puntjes werd dit afgestraft door Devinco. De tweede helft gingen alle remmen los, beide ploegen rolden in een ogenschijnlijk meeslepend gevecht om de punten. Animo kwam het beste uit de rust en keerde de stand voor het eerst in het eigen voordeel om op 13-12, maar Devinco kwam vervolgens weer sterk terug door slim vrije ballen uit te lokken en koel af te ronden. De tijd tikte weg en Animo zag een 13-15 achterstand op het scorebord, heel even leek het aanvoerder Eric kwijt te raken aan een blessure. Maar gelukkig keerde hij weer terug na een korte invalbeurt van Erwin. Met een aantal omzettingen in de opstelling kreeg Animo meer en meer de overhand in de slotfase maar bleven de o zo belangrijke doelpunten uit. Devinco worstelde in de aanval en leek de schotkracht kwijt te zijn. Op 14-16 met nog een krappe 2 minuten te gaan leek het bijzonder lastig te worden. In een time-out spoorde Jansen zijn team nogmaals aan om ervoor te gaan met de aansluitingstreffer na tijdrekken van Devinco als gevolg. Daarna moest Animo weer lang wachten totdat de verdediging de bal in handen kreeg. Animo pokerde en verleidde de tegenstander tot schieten die vervolgens tot overmaat van ramp gevangen werd door een lange Devinco-dame, deze dame had het echter niet meer in de spannende slotfase en gooide de bal min of meer in de handen van invaller Herbert die de bal transporteerde naar het aanvalsvak in de laatste seconden. Het tikken van het horloge van de scheidsrechter was voelbaar in De Randhorst en de adem werd gestokt op het moment dat Nathalie aanlegde voor een schot. Hopend op een treffer keek heel Animo en het publiek de bal door de korf heen. Een doelpunt! Een Punt! Een belangrijk punt! 16-16! En de scheidsrechter floot daarna af.

Met dit gelijkspel loopt Animo een puntje uit op rode lantaarndrager Regio’72 en houdt het aansluiting met Woudenberg dat won van Regio’72. Komende zaterdag speelt Animo wederom thuis tegen Regio’72. Na speelronde 11 staat Regio’72 laatste met 4 punten, Animo op plaats 7 met 6 punten en Woudenberg op plaats 6 met 7 punten. Er is nog werk te doen, maar gezien de inzet en de geleverde strijd heet Animo een goede kans om de eindstreep te halen!