Onherkenbaar Animo schenkt KVZ de punten

Fanzone

omhoog
14 fans

Afgelopen week startte Animo met een mooie zege tegen Regio’72 en leek met vertrouwen uit te kijken naar de ontmoeting met KVZ uit Zuthen. De groen-witte grootmacht heeft het lastig in de 2e klasse en stond zij en zij met Animo aan het eind van de vorige speelronde. Kansen dus zou je zeggen! Animo 2 verloor weliswaar tegen het 2e van KVZ maar liet zien dat de er de nodige mogelijkheden waren tegen de bezoekers. Animo moest daar munt uit slaan!

Voorafgaand aan de wedstrijd scandeerde Vakkie A “welkom in de hel van Geldermalsen”, dat werd een beetje waarheid want spontaan sprong het brandalarm aan en moest de scheidsrechter wachten tot de wedstrijd gestart kon worden. Het oponthoud leek beide ploegen weinig te deren want er werd fanatiek gestart rond 20.40 uur. KVZ beschikt over een aantal echte beren en Animo moest opboksen tegen dit fysieke geweld, je vraagt je zijdeling af wat ze in Zutphen te eten geven want het verschil was op sommige posities enorm. Animo verweerde zich kranig in de eerste 10 minuten en hield gelijke tred met KVZ (5-5), daarna kwam KVZ op voorsprong op 5-6 en toen bleef het lang stil aan beide fronten. Minutenlang prijkte de 5-6 stand op het scorebord en het bleek ook meteen het breekpunt. Animo verzuimde de regie in handen te nemen en KVZ sloeg uiteindelijk net voor rust een gaatje van 3 (5-8). Niet goed, maar zeker nog geen man overboord moet coach Jansen gedacht hebben toen hij met zijn spelers naar de spreekruimte liep.
Het bleek helaas “wishfull thinking”, want Animo leek verlamd door de magere doelpuntenoogst in de 1e helft. Nadat vorige week de machine op volle toeren liep in Vaassen was het blijkbaar ontwaken in een verschrikkelijke nachtmerrie in eigen huis. De frustratie en onmacht droop van de ploeg af en het spel werd geforceerder om maar dat doelpunt te maken. KVZ gaf ondertussen geen krimp en liet Animo tegen zichzelf strijden en werd daarbij regelmatig geholpen door de scheidsrechter. Animo verzoop ondertussen in goede intenties en kreeg de neuzen maar moeilijk dezelfde kant op, laat staan dat er een doelpunt viel. Hierdoor ontwikkelde KVZ een geleidelijke stroom aan doelpunten en kreeg zodoende de punten zonder zich overmatig in te spannen in de schoot geworpen. In de slotfase mocht Animo dan toch nog een aantal keer de trekker overhalen, maar zag een gapend gat op het scorebord. Nederlaag in eigen huis met een onherkenbare eindstand van 10-20.

Deze komende week zal Animo zich op moeten lappen om wederom een belangrijke pot te spelen in Woudenberg. Winst is noodzakelijk om afstand te nemen van de onderste plaatsen, hetzelfde devies geldt voor Woudenberg dat net zoals Animo 4 punten uit 6 wedstrijden verzamelde. Kom komende zaterdag kijken om 17.40 uur!

Adres:

Sporthal De Camp
Bosrand 15-17
3931 AP Woudenberg

Tip: Je kan goed eten in dit sportetablissement!