Mutaties seniorenselectie 2020-2021

Fanzone

omhoog
10 fans

Met seizoen 2020 - 2021 in de steigers konden de TC in ieder geval opgelucht ademhalen, de selectie van seizoen 2019 - 2020 bleef voor het grootste deel intact. De wijzigingen die we weten alvast op een rijtje!


Afscheid Mariska
De selectie moet komend seizoen Mariska Kool in ieder geval missen, zij heeft aangegeven om een stapje terug te doen om werk en privé te kunnen blijven combineren. 

Mariska speelde lang voor de inmiddels opgeheven vereniging Ter Leede uit Leerdam maar besloot om in juni 2016 contact te zoeken met Animo, met ingang van seizoen 2016-2017 werd zij toegevoegd aan de selectie van Animo. Mariska verzekerde zich van een plekje in Animo 2 en hield dat tot dit seizoen vast. Daarnaast vervuld ze momenteel nog diverse taken binnen de vereniging als JTC-lid, trainster en dat zal ook blijven doen. Wij zijn ook blij dat Mariska onderdeel van de blauw-witte familie blijft nadat ze de afgelopen seizoenen een gewaardeerde kracht van Animo 2 is geweest. We wensen haar het allerbeste toe als ze komend seizoen voor Animo 3 uit zal komen.


Versterking Tessa

Met het vertrek van Mariska Kool kunnen we melden dat Tessa Kool de selectie met ingang van seizoen 2020 - 2021 zal gaan versterken.

Tessa keerde afgelopen seizoen na lange tijd weer terug bij Animo en ging spelen in Animo 3. Tessa vertrok in de C-jeugd bij Animo om haar kansen te gaan benutten bij OVVO in Maarssen, waar ze diverse teams doorliep en op hoog niveau actief was. Door studie-aangelegenheden kwam Tessa in 2017 terecht bij Oost-Arnhem waar ze met name in Oost-Arnhem 2 wedstrijden speelde op Reserve Overgangsklasseniveau. Dit seizoen (2019-2020) keerde ze terug bij Animo om in Animo 3 te spelen, maar het kriebelde weer om bij de beste binnen de vereniging te behoren. Zodoende verwelkomen we Tessa in onze selectie. Succes Tessa!


Verlenging Nathalie

Hoewel "onze Nathalie" gedurende het lopende seizoen aankondigde uit de selectie te stappen komend seizoen heeft ze besloten om er sowieso toch nog een seizoen aan vast te plakken omdat het Corona-virus wel een heel raar einde van haar periode in de selectie zou betekenen. Uiteraard zijn we blij verrast met het bericht dat de inmiddels ervaren speelster behouden blijft! Top!


Afscheid André

Aan het einde van de zaalcompetitie zou interim-coach André Quint afzwaaien bij Animo 2, maar de kampioenmaker moest al eerder gedag zeggen tegen zijn team toen het Corona-virus een streep zette door de laatste 2 wedstrijden in de zaal. Het invliegen van André was niet de bedoeling geweest aan het begin van de zaalcompetitie, maar was noodzakelijk omdat het begeleiden van 2 teams toch lastig was voor hoofdcoach Wim Jansen. Ondanks alle goede bedoelingen lukte het niet om in de zomer van 2019 een trainer/coach aan te trekken voor Animo 2 naast Wim Jansen. André zag het aan en besloot in te stappen in de zaal, waarbij Animo een uitstekende groei doormaakte die de ploeg uiteindelij het kampioenschap opleverde. Hierin speelde André een mooie rol.
Het is wel een afscheid als trainer/coach, maar gelukkig blijven de kennis en kunde van André bewaard binnen zijn rol als TC-lid binnen onze vereniging.

Eerder kondigden we al de komst aan van Bert van Harn als trainer/coach van Animo 2 voor seizoen 2020-2021.