Matige 1e helft kost Animo derby tegen Kesteren

Fanzone

omhoog
37 fans

Na het gelijke spel tegen Woudenberg mocht Animo zich opmaken met het wederzien met streekgenoot Kesteren. Wat is het toch heerlijk om na 20 minuten uit de auto te stappen en te zeggen: “Zo, we zijn er!” Helaas blijft dat gevoel bij uitwedstrijden beperkt tot Kesteren en Houten dit zaalseizoen. Maar goed, tegenstander dus Kesteren in het hol van de leeuw. De nummer 2 uit de poule verloor in Geldermalsen van ons vlaggenschip dus was op en top gemotiveerd om Animo een tik uit te delen…

Kesteren startte furieus aan het duel en Animo wist gelijk dat het alle hens aan dek was. Ondanks dat de 1-1 snel op het scorebord stond na de openingstreffer van de thuisploeg kon Animo maar moeilijk vat krijgen op het aanvalsspel van de tegenstander, waardoor Kesteren iedere keer een vrije speler kon vinden die aan kon leggen voor een afstandschot. Via 3-1 bouwde Kesteren verder aan een voorsprong en zakte Animo weg in goede bedoelingen, maar werd de korf maar moeizaam gevonden, zelfs niet bij strafworpen die door de scheidsrechter toegekend werden. De beste man besloot na 9(!) gemiste strafworpen over de gehele wedstrijd maar om wat meer vrije ballen te geven. De balans in dit verhaal van gemiste strafworpen viel helaas voor het grootste deel aan Animo-zijde. Dat was funest in een fase waarin Kesteren moeizaam tot scoren kwam en op 9-5 Animo de mogelijkheden gaf om de schade nog voor rust helemaal te repareren. Dat lukte dus niet, waardoor er uiteindelijk aan beide zijden nog 3 keer gescoord zou worden (12-8).
Coach Jansen probeerde het zelfvertrouwen van zijn zoekende formatie in de rust op te pompen voor een geheel frisse 2e helft. Het was echter Kesteren dat de eerst stoot uitdeelde en de stand naar een 14-9 tussenstand bracht. De wedstrijd leek daarmee langzamerhand in de tas van de thuisploeg te zitten, maar Animo kreeg in de fase erna meer grip op het spel van de tegenstander die toch ook wat meer steken liet vallen in het verdedigende opzicht waardoor Animo profiteerde. Op wilskracht en inzet werd er flink wat druk uitgeoefend op de rood-zwart tegenstander en die leek langzamerhand te capituleren. Animo slaagde erin om de tussenstand terug te brengen naar 2 punten verschil en maakte zich op om langszij te komen. Op dat moment vond Kesteren echter weer het vloeiende aanvalsspel terug waarmee het gestart was en kreeg Animo in de slotfase alsnog het deksel op de neus en liep de thuisploeg uiteindelijk ietwat geflatteerd uit naar 5 punten verschil in de einduitslag, 22-17.

Deze nederlaag komt natuurlijk hard aan in het Geldermalsense kamp dat gehoopt had om veel meer van zichzelf te kunnen laten zien. Uiteindelijk was Kesteren de verdiende winnaar, maar mogelijkheden om wederom te winnen waren er zeker. Jammer maar helaas, uithuilen en volgende week weer opnieuw beginnen tegen DOS-WK. Een tegenstander om punten tegen te oogsten in eigen huis. We zien je graag verschijnen in de Randhorst om 20.15 uur!