Maart roert zijn staart

Fanzone

omhoog
18 fans

Dit weekend starten we met de maand maart, de 3e maand van het jaar en de laatste maand van de zaalcompetitie 2019 – 2020. De meeste teams zitten op ongeveer driekwart van de competitie en alle kaarten liggen op tafel. Een enkel team kan niet omhoog en niet meer omlaag maar er zijn ook genoeg teams waarbij er nog veel te halen is. Met het oog op het kampioenschap of ter voorkoming van degradatie. Zo ook voor de seniorenselectie waar er in maart bijzonder veel te halen is.

Animo 2
Voor Animo 2 geldt dat het momenteel een uitstekende uitgangspositie heeft met het oog op de hoogste trede in de competitie.

Maar het programma is nog stevig voor ons 2e, met nog drie wedstrijden te gaan treft het nummer 2 Zwaluwen 2 en nummer 4 Tweemaal Zes 3 in een uitwedstrijd en het tegen degradatie strijdende Synergo 3 dat allemaal nog azen op belangrijke punten. Met een zege tegen Zwaluwen aanstaande zaterdag zou er een bijzonder goede stap gezet worden, maar Animo weet dat dat een stevige klus gaat worden. Animo verloor op het veld van dit team, maar deelde in Geldermalsen in de eerste ontmoeting in de zaal een forse tik uit door 28-20 te winnen.

Animo 1
Het ongeslagen vlaggenschip heeft nog maar één uitdager over in de zaalcompetitie en dat is HKC (U) dat momenteel op een respectabele afstand van de koploper acteert maar zal hopen op een slippertje van Animo. Zeker omdat op 15 maart nog een onderlinge ontmoeting op het programma staat. Animo zal echter voor die tijd nog af moeten rekenen met Zwaluwen dat de laatste weken de nodige punten vergaarde om na lange tijd van de laatste plaats af te komen. Animo zal met alle titelaspiraties niet ten prooi willen vallen aan deze ploeg om zo HKC hoop te geven voor de ontmoeting in Geldermalsen. Bij een overwinning op Zwaluwen weet Animo 1 ding zeker, dan zal de wedstrijd tegen HKC om het kampioenschap zijn.

We zijn benieuwd hoe maart zijn staart roert, de uitdrukking wijst op het turbulente weer in de maand maart waarbij lentedagen afgewisseld worden met winterse taferelen. Laten we hopen dat Animo onder alle (weers)omstandigheden standvastig zal zijn en de benodigde punten over de streep trekt!

We rekenen op jullie steun!