Korfbalclash van Animo en HKC eindigt in puntendeling

Fanzone

omhoog
27 fans

Afgelopen weekend stond de laatste veldwedstrijd van 2018 op het programma voor ons vlaggenschip. Het was de 1e van 6 returns waarvan er dus nog 5 na de zaalcompetitie gespeeld gaan worden. Tegenstander was HKC uit Utrecht dat in Geldermalsen moest gaan knokken om niet af te haken met de top. Voor Animo stond winnen voorop om met een goed gevoel het 1e deel veld af te sluiten richting de zaal.

Met deze wetenschap werd er omstreeks 15.30 uur gestart met de wedstrijd. Bij winst zou Animo HKC op een flinke achterstand zetten ten opzichte van de top, bij verlies zou HKC aansluiting vinden met o.a. Fortissimo, Animo en Ten Donck. De laatste ploeg werkte zichzelf in de nesten door vorig speelweekend niet op te komen dagen bij Fortissimo en incasseerde een straf van 2 punten aftrek waardoor Animo op vrijdagmiddag tot nieuwe koploper gekroond werd. Ten Donck moet overigens de wedstrijd tegen Fortissimo ook nog inhalen komend weekend.
Terug naar de wedstrijd, Animo startte net zoals afgelopen week tegen Conventus sterk en zette HKC al vrij snel op een 4-1 achterstand. De Utrechters vreesden vermoedelijk eenzelfde scenario als de 1e wedstrijd toen Animo de rust in ging met een 3-10 voorsprong. Uiteindelijk won Animo in Utrecht met 12-13. Nu was HKC eerder bij de les en poetste de achterstand op 5-5 weer weg. Daarna was het stuivertje wisselen waarbij Animo voor rust het stuur kwijtraakte en HKC met een 6-7 ruststand naar de kleedkamers zag vertrekken. In de rust probeerde coach Jansen zijn ploeg te wijzen op de pijnpunten. Want HKC bleek niet voor de 1e keer moeilijk te bespelen en ook de scheidsrechter had moeite om de wedstrijd onder controle te houden. HKC is in het bezit van fysiek sterke rebounders en leunt in het spel ook op deze krachten. Jansen gaf in de rust de nodige munitie om de wedstrijd toch weer om te draaien. Animo pakte dit met beide handen aan en zette HKC wederom op een achterstand (10-7). Daarna kreeg Animo het direct weer lastiger, temeer omdat HKC nog wat troeven op de bank had zitten die het spelbeeld weer gelijktrokken. Animo bleef het initiatief behouden in de score, maar HKC gaf geen meter toe. Vanaf deze plaats kan ik roepen dat HKC het fysieke verder ging opzoeken en dat het daarom niet lukte maar het feit was dat de hardheid er bij beide ploegen goed inzat om verbeten naar een zege te komen. Er werd door beide ploegen voor elke centimeter en elk doelpunt gestreden en daarmee had de scheidsrechter van dienst genoeg te doen. In de slotfase greep Animo de voorsprong steeds weer maar maakte HKC gelijk. In laatste minuut leek Animo toe te slaan op 15-14 maar HKC gaf zich niet gewonnen. Met een terechte strafworp kreeg de ploeg de kans om de stand gelijk te trekken maar de nemer wist het gat niet te winnen. Animo leek vervolgens de minimale zege binnen te halen, maar de scheidsrechter besloot direct na het nemen van de strafworp wegens een vermeende overtreding een vrije bal toe te kennen. Deze werd door HKC wel afgerond waardoor een puntendeling (15-15) een feit werd.

Gezien het wedstrijdbeeld had HKC recht op een punt, maar beide ploegen gaan met voldoende huiswerk de zaalperiode in. Animo had in de goede fases aan het begin van de wedstrijd of na de rust HKC op een onoverbrugbare achterstand moeten zetten. Dat die opzet niet slaagde is een verbeterpunt. Animo sluit voor nu de 1e helft veld af als koploper maar kan deze positie komende week nog verliezen aan Fortissimo dat dan Ten Donck moet verschalken. Hoe dan ook zal de 1e wedstrijd na de zaal een cruciaal duel zijn aangezien Animo dan Fortissimo treft. Maar zover is het nog lang niet, de komende weken zal de focus verlegd worden naar de zaal. Hierin mag Animo uitkomen in de 2e klasse!

Er zijn ook foto's gemaakt van Animo - HKC, Animo 2 - Merwede 3 & Animo A1 - ACKC A1. Klik op de wedstrijd om de foto's te bekijken!