Hittestage in Eindhoven: Zwoegen, Zweten & Schaduw zoeken

Fanzone

omhoog
32 fans

Het was zover, na 3 trainingen mochten Animo’s selectie en onze A1 zich meten met “echte” tegenstanders in Eindhoven. Het vroege vertrek in Geldermalsen (8.30 u) was gelukkig met relatief koele temperaturen goed te doen. Na een reis in de airco werd er in Eindhoven een aantal tenten uitgevouwen en werden er alvast stoelen in de schaduw gezet. De hittestage was begonnen!

Allereerst werd er door de A1 afgetrapt met een overwinning tegen PSV A1, waarna de selectie in een mix-team aantrad tegen Ready’60 2. Deze ploeg ging roemloos ten onder vanwege het krachtsverschil maar de grootste vijand van de dag zou toch wel echt de hitte genoemd kunnen worden waarmee iedereen even kennis mee maakte. Hydratatie voor en na de wedstrijd was geen overbodige luxe, om over zonnebrand nog maar te zwijgen.
Tussen de wedstrijden was het vooral de schaduw opzoeken, bijpraten, drinken, zonnebrand smeren en zo nu en dan een balletje trappen met een meegenomen voetbal. Aan gezelligheid in ieder geval geen gebrek. De A1 speelde vervolgens de 2e wedstrijd tegen SDO A1, dat ook verslagen werd. Hierdoor konden de junioren in ieder geval met een goed gevoel het veld af, want zowel PSV als SDO zijn tegenstander in de competitie. Nadeel is natuurlijk dat de tegenstanders zich nu ook kunnen instellen op de kracht en verbeterpunten van onze A1. Het is trainers/coaches Luuk & Nick om daarvoor te waken!
De selectie moest vervolgens in een mix-team aantreden tegen Luno 1, dat gemotiveerd aan de slag ging met de wedstrijd tegen de onzen. Animo liep vanaf de start achter de feiten aan en incasseerde een vroege achterstand. Toen het tempo uit de benen van de ploeg uit Linschoten verdween kon Animo de schade wat beperken maar kon het niet voorkomen dat de wedstrijd verloren ging. Niet relevant in zo’n weekend, maar wel genoeg huiswerk om mee te nemen naar de competitie.
Daarna volgden de wedstrijden elkaar in een rap tempo op. Wim Jansen maakte een voorzichtige schifting tussen Animo 1 en 2, hierdoor trok een enigszins gevormd Animo 2 ten strijde tegen Luno 2 en nam revanche voor de eerder verloren wedstrijd tegen het 1e team. Daarna kwam het enigszins gevormde Animo 1 in actie tegen Devinco 1, een bekende uit de zaalcompetitie van afgelopen jaar. Destijds was Devinco Animo in Deventer de baas en in Geldermalsen werden de punten gedeeld. Nu voerde een gemotiveerder Animo duidelijk de boventoon in Eindhoven en werd de tegenstander met enig gemak verslagen.

Aan het einde van de middag was het vooral afkoelen, in bijvoorbeeld een meegenomen pierenbadje of om even languit in de schaduw te liggen met niet al te veel warme kleding aan. Na het douchen begon vervolgens het hoogtepunt van de dag, terwijl de zon langzaam wegzakte en de temperatuur aangenamer werd. Dat hoogtepunt was uiteraard de barbecue, waar reikhalzend naar uitgekeken werd. Toen de avond echt viel is deze verslagschrijver naar huis gegaan om zijn maand oude dochter op te zoeken maar uiteraard bleef er een grote groep overnachten op het terrein van PSV. Maar voor het slapen natuurlijk een feestavond! Dit feest werd voornamelijk ingevuld door Animo en Devinco, want van de selectie van PSV was er niemand te bekennen. Jammer, maar de pret was er niet minder om getuige de berichten in de groepsapp van onze selectie.

Wat volgde op deze korte nacht was een brakke ochtend waarna om 10.30 uur Eric van ProJump ons kwam verblijden met een clinic touwspringen voor gevorderden. De zon werd vervolgens weer opgezocht en er werd gevochten met de warmte maar ook zeker met de aangereikte springtouwen. Eric liet ons gelukkig op een leuke manier succes en falen beleven met een energieke clinic waarbij touwtje springen toch op een hele andere manier gepresenteerd werd dan de klassieke schoolpleinspelletjes. Daarna ging het hitteprotocol weer op volle toeren door, drinken, rusten (van een lange of korte nacht, het is net hoe je het bekijkt) en de geleverde inspanning bij de clinic.
De laatste activiteit was een bootcamp van Maxx Personal Training uit Eindhoven, dat gezien de hitte en de eerdere inspanningen een beproeving was voor de aanwezige Animoërs. Terwijl op de kunstgrasvelden een dameskorfbaltoernooi zijn conclusie naderde, werd er door vermoeide Animo-strijders nog met de krachten gesmeten wensend dat Bootcamp zo snel mogelijk zijn Waterloo zou vinden. De intensieve training vergde het uiterste wat op de lange termijn weleens een voordeel kan worden voor onze selectie en de A1 maar het was vooral in het moment afzien. Moe gestreden werd er na een uur afgesloten en werd de boel opgepakt in Eindhoven. Wim, Nick en Luuk met een hoop informatie/ervaringen rijker naar huis om aan te werken de komende weken en alle spelers sleepten zichzelf naar de auto om vervolgens zo snel mogelijk op bed, de bank of in ieder geval in een hangende of liggende stand tot rust te komen.

Deze week wacht de selectie nog een tweetal selectietrainingen en oefenwedstrijden op zaterdag 31 augustus (Programma? klik hier!). De A1 loopt hetzelfde traject langs, echter zullen er bij de selectie nog de nodige noten gekraakt moeten worden zodat er na deze week een Animo 1 en een Animo 2 op papier staan. Gelukkig zakt de temperatuur wel deze week, dat is al iets om naar uit te kijken.