Het weekend van niks… Of toch wel?

Fanzone

omhoog
42 fans

Normaal uiteraard een verslag van Animo 1 op zondag of maandag, maar van het weekend kwam er niet van. Het was steenkoud en zelfs de Vikingen uit Wijk bij Duurstede stemden ermee in om de wedstrijden te verplaatsen. Inmiddels kan ik jullie wel vertellen dat de wedstrijden komende donderdag (22 maart) alsnog gespeeld worden:

  • Animo 2 – Viking 2 om 19.30 uur
  • Animo 1 – Viking 1 om 20.35 uur

Maarja… wat dan? Als je langs de Animo-kantine komt zie je een hoop mensen druk in de weer om de kantine mooi te maken. Het resultaat mag er zijn! Hopelijk kunnen we er de komende week met verlichting eens rondlopen, want het lijkt alsof we een nieuwe kantine hebben. Zodoende plaatste een trotse voorzitter foto’s op facebook, die moeten jullie maar even nakijken. Klik hier!

En ook het Boerengolf werd ondanks de kou gewaardeerd door de jeugd. Wederom een dikke vette pluim voor de activiteitencommissie, die dit op touw gezet had! Foto’s onder dit “verslag” (Facebook).
 

Uit verveling ga je dan zoeken naar mogelijkheden om toch nog je middag in te vullen met korfbal. Gelukkig genoeg vertier, mensen die naar RDZ – Tiel gingen kijken, mensen die een waanzinnige wedstrijd tussen Dalto – Groen Geel (uitslag 42 - 40) gingen aanschouwen en mensen die plaatsnamen bij de Damesfinales om een scheidsrechter aan te moedigen… hmmhmm… jaja!

Voor de mensen die RDZ – Tiel’72 niet bijgewoond hebben een korte samenvatting. In Kesteren speelden beide ploegen om promotie naar de 2e klasse. Vooraf filosofeerde ik al met een clubman van Kesteren over de Betuwe Cup, want het zou goed zijn voor het Betuwse korfbal als Animo, Kesteren en Tiel’72 in de 2e klasse uit zouden komen in het volgende zaalseizoen. Hiervoor moest Tiel’72 wel het altijd lastige RDZ verschalken. Bijna alle zaken waren in het Tielse voordeel, veel eigen publiek, het thuisvoordeel geclaimd met een Team van de Week en een scheidsrechter die niet meeging in het toneelspel van sommige RDZ-spelers. Echter liep de ploeg tegen 2 problemen aan. Ze misten lengte ten opzichte van RDZ en gedurende de wedstrijd werden er te veel kansen gemist. Dat maakt RDZ bijzonder lastig te bespelen. De ploeg uit Zeist is koning in het beheersen van wedstrijden, waarbij de tegenstander niet weg kan lopen op korfballend vermogen. Tiel’72 ging na een spannende strijd uiteindelijk met 16-15 onderuit en moest RDZ dus voorrang verlenen naar de 2e klasse. Geen Betuwe Cup, hoogstens weer Animo - Kesteren!

Dan duiken we op zondag we toch nog even in de zaalpoule van Animo 1, SDO werd om het kampioenschap verslagen en moest daardoor spelen voor promotie naar de 2e klasse net zoals Tiel’72 en RDZ. Ik hoor je denken… who cares? Wij zijn kampioen! Mee eens, maar toch is het leuk om te weten.
Tegenstander DKV Victoria uit Diemen meldde zich begin vorige week al voor wedstrijdbeelden van SDO. Als vriendendienst werden de beelden opgestuurd, zodoende werd SDO ontleed door haar tegenstander. Of het effect heeft gehad voor DKV Victoria weten we natuurlijk niet maar het was spannend in de Fortuna-hal in Delft en SDO trok uiteindelijk toch aan het kortste eind. Dat moet toch een pijnlijke gewaarwording geweest zijn. De ploeg werd voorafgaand aan de zaalcompetitie aangestipt als absolute kampioenskandidaat. De bittere conclusie is dat het nu met lege handen staat!

Wij gaan in ieder geval door met de veldcompetitie, Animo 1 speelt wederom om de knikkers en zal Kesteren van zich af moeten houden. Gedurende RDZ – Tiel’72 troffen Animo en Kesteren spelers elkaar in de zaal zonder een woord te wisselen. Daar zit de spanning wel op!
Animo 2 gaat jagen op handhaving en gezien de gezette stappen in de zaal moet dit binnen de mogelijkheden liggen onder leiding van kersverse coach en trainer Arjan.

Maar eerst even oefenen, zoals aangegeven donderdag de wedstrijden tegen Viking, zaterdag (24 maart) spelen vanaf 13.45 uur Animo 1 t/m 4 tegen Fortissimo 1 t/m 4 in Geldermalsen. We hopen jullie langs de lijn te zien!