Het kampioensmomentje van Animo D1

Fanzone

omhoog
22 fans

Zaterdag 12 mei was het dan eindelijk zover: de kampioenswedstrijd. Na drie weken geen wedstrijd was het weer tijd voor Animo D1 om een concurrent te benaderen. Met een voorsprong van vier punten op de andere drie ploegen moest deze wedstrijd gewonnen worden om het kampioenschap vast te stellen.

Eenmaal aangekomen bij de concurrent Synergo D2 werd het voor sommige spelers pas echt duidelijk dat we zo vroeg al kampioen konden worden en de spanning steeg. De coach maakte duidelijk dat de voorsprong meteen gepakt moest worden en deze lijn dan ook door moesten trekken.

Het eerste fluitsignaal klonk en het stond vliegensvlug al 1-5 voor Animo. Met een sterk begin liet Animo zien dat ze de baas zijn in de competitie. ‘’Niet weer zo spannend maken als het niet hoeft!’’ zei de coach nog voor de wedstrijd, maar Animo kreeg het toch weer voor elkaar om de spanning toe te laten en liet Synergo terugkomen tot 3-5.  De tweede helft begon moeizaam en er werd weinig gescoord. Animo liet Synergo terugkomen tot 6-8 en besloot toen dat ze dit niet zomaar weg konden geven en bleef door scoren. Synergo kon het niet meer bij benen wat zorgde voor een einduitslag van 7-11.

Dit betekent natuurlijk maar 1 ding: het podium op met slotweekend! Na de wedstrijd was er veel vreugde en natuurlijk wat snoepjes. Er staan nog twee wedstrijden op het programma die Animo ook gaat proberen binnen te slepen, om ook nog eens een ongeslagen kampioen te worden.