Getergd Animo trekt overwinning over de streep

Fanzone

omhoog
11 fans

Na twee ruime thuisoverwinningen mocht Animo voor het eerst buitenshuis aantreden tegen Midlandia in Bunnik. De tegenstander legde in de eerste speelronde in eigen huis een zeer matige wedstrijd op de mat tegen Reehorst’45 (5-23 verlies) maar wist vorige week te winnen van Zwaluwen in Zevenaar (13-16) waardoor Animo een tegenstander trof die enigszins onberekenbaar was. Dat bleek echter gaandeweg de wedstrijd niet het meest onberekenbare…

Goed, naar het begin. Omstandigheden: Zon, warm en een groot veld. Overkomelijk: zeer zeker, de grootste tegenstander zou alleen Animo zelf kunnen zijn. Dat bleek al snel in de openingsfase. Animo had moeite met het grote veld en kreeg het spel niet meteen op orde in Bunnik waardoor de thuisploeg met het opgebouwde vertrouwen uit de voorgaande week de leiding nam op het eigen veld (1-0). Animo herstelde marge maar bleef problemen hebben om afstand te nemen van de tegenstander. Zonder af te doen aan de prestatie van Midlandia dat de wedstrijd goed invulde, werd met name de scheidsrechter een probleem voor Animo. De leidsman had een duidelijke voorliefde voor de underdog en liet er geen misverstand over bestaan dat er van neutraliteit van zijn zijde geen sprake was. Animo kwam terecht in een situatie dat het niet lekker kon spelen en maar matig in de wedstrijd kon komen. Midlandia hield het tempo relatief laag en verzorgde de aanvallen die ze plaatsten netjes en liet Animo eigenlijk daarmee in de val lopen, die een geel shirt aan had. Hierdoor kon de thuisploeg in het spoor blijven door te profiteren van de groeiende frustratie bij de gasten en door domweg goed af te ronden op de door Animo geboden kansen. In gelijke tred ging men richting de rust toen Animo met een aantal goede aanvallen toch nog een gaatje sloeg (6-8), maar de Midlandia produceerde nog wel de aansluitingstreffer voor rust, 7-8 dus.
Waar menig speler wellicht een fikse uitbrander van coach Jansen verwacht had, bleef de coach echter rustig. Het schouwspel stond hem uiteraard niet aan maar zag ook dat Animo worstelde met de tegenstander en de omstandigheden. Hij stimuleerde Animo om met rust te zoeken naar de juiste modus. Het forceren van kansen in de aanval en onderscheppen van de bal in de verdediging had in ieder geval weinig nut want dit werd allemaal vakkundig afgefloten door de leidsman. Het enige antwoord was clean verdedigen en klinisch en zakelijk de wedstrijd over de streep trekken. Animo leek die boodschap in de eerste fase van de tweede helft te begrijpen en liet Midlandia heel even zien dat de uitslagen van de laatste 2 wedstrijden niet voor niks neergezet waren. Daarna kreeg Animo het weer lastig waardoor het nooit verder uitliep dan maximaal 3 doelpunten. Animo liet echter de gehele 2e helft een doelpunt van Midlandia niet onbeantwoord waardoor de “controle” in eigen hand gehouden werd en Animo de wedstrijd naar een goed einde kon brengen. De frustratie over de omstandigheden, waarin Midlandia duidelijk bevoordeeld bleef maar Animo plaatste het resultaat boven alle andere facetten van de wedstrijd en won daarmee de wedstrijd. Niet goed, maar wel volwassen! (14-17)

Animo consolideerde met deze zege de koppositie maar zag Reehorst’45 ruim winnen van Huizen waardoor de marge ten opzichte van deze ploeg op doelsaldo slechts 1 doelpunt is waarbij beide ploegen 6 wedstrijdpunten koesteren, allebei ongeslagen. Deze marge blijft nog een kleine week staan want Animo zal volgende week in Ede de degens kruisen met de Edenaren. Een topper is geboren, ben jij erbij?!

Adres: Langekampweg 4, 6715 AV Ede