Gelijkspel nekt Animo in cruciaal duel met Woudenberg

Fanzone

omhoog
106 fans

Het was de hele avond spannend in De Randhorst, Animo A1 trapte rond etenstijd af met een gelijkspel tegen Movado A1 en ook Animo 2 kon tegen Woudenberg 2 de punten verdelen. Voor Animo 1 was dit geen optie. Na de zege tegen KVZ vorige week was er hele goede hoop dat Animo een fundament gelegd had voor een zege op Woudenberg. Toen kampioen Victum net voor de start van de wedstrijd het dreigement van Regio’72 uitschakelde door hen terug naar de 3e klasse te sturen was Animo helemaal aangewezen op zichzelf. Alleen een overwinning zou een langer verblijf in de 2e klasse veiligstellen.

Animo begon goed aan die jacht, hoewel het even duurde voordat het eerst doelpunt op het scorebord kwam was Animo dominant in de volgepakte sporthal met lange aanvallen. Doelpunten waren echter schaars want de wedstrijd was al even onderweg toen er een 5-1 tussenstand bereikt werd in het voordeel van Animo dat zich onder de druk van Woudeberg uit kon spelen. Daarna kreeg de uitploeg meer vat op de wedstrijd onder begeleiding van de eigen meegereisde supporters. Het was een mooi gezicht om Vakkie A en de Woudenberg-supporters hun team te zien steunen en aanmoedigen. Dat maakte de wedstrijd intens en het allesbepalende sprak zowel binnen als buiten het veld. Aan het einde van de eerste helft capituleerde Animo meermaals doordat Woudenberg in de aanval de duimschroeven stevig aandraaide. De voorsprong glipte de laatste 10 minuten punt voor punt uit de handen van Animo en nog voor rust was het Woudenberg dat de voorsprong te pakken had (5-6).
In de rust probeerde coach Jansen zijn team weer op de rails te zetten en spoorde hij ze aan om het uiterste te geven in de 2e helft. Het was echter Woudenberg dat de klok sloeg in de hervatting van de wedstrijd. De eerste aanval van de gasten was meteen een voltreffer en Animo haakte in die fase het karretje aan. De wedstrijd golfde in die fase heen en weer, maar beide ploegen misten op dat moment de overtuiging om door te drukken. Animo drong aan waar het kon maar miste de belangrijkste kansen. Toen Woudenberg de ban langzaam begon te breken op 7-10 begon het spannend te worden in De Randhorst. Animo worstelde met zichzelf en leek het geloof langzaam te verliezen. De gasten groeiden met steeds verder in de wedstrijd en op 9-14 leek Animo dood en begraven met nog een 10 minuten te spelen. Jansen greep een paar minuten eerder in met wissels en deze brachten plotseling nieuw elan in de ploeg. Via een strafworp werd de 14-10 op het scorebord gezet en toen er weer twee doelpunten vielen aan Animo-zijde was Woudenberg opeens de opgejaagde ploeg. Animo leek even herboren en deed de Randhorst op de grondvesten trillen toen het op voorsprong kwam 15-14 met nog anderhalve minuut te spelen. De ploeg probeerde net zoals tegen KVZ de wedstrijd uit te spelen maar de bal ging toch weer de andere kant op. Door een twijfelachtige overtreding kende de fanatiek fluitende scheidsrechter een vrije bal toe aan Woudenberg dat alles eraan moest doen om de gelijkmaker te scoren. Zij hadden genoeg aan het gelijke spel en Animo alleen baat bij een overwinning. De toegekende vrije bal zou het verschil maken tussen 2e of 3e klasse voor beide ploegen, maar Woudenberg sloeg toe. De bal verdween door de korf en Animo probeerde nog te repareren maar faalde… Wedstrijd afgelopen, 2e klasse zaal ook afgelopen. Volgend jaar weer aan de bak om daar te komen. Een plek die in sommige wedstrijden meer dan verdiend was geweest, maar het mocht niet zo zijn.

Deze ervaring nemen we weer mee naar het restant van het veldseizoen en naar komend seizoen. Over 3 weken speelt Animo meteen weer een belangrijke wedstrijd tegen Fortissimo op het veld. Winnen is de enige remedie om de nare nasmaak van deze degradatie weg te spoelen. Winnen is weer een stap zetten richting de 2e klasse, maar dan op het veld!