Eerste zege een feit voor Animo

Fanzone

omhoog
40 fans

Deze editie geen vreemde titel, maar een ouderwetse verklaptitel waarbij zelfs de meest gelouterde Telegraaf-lezer weet wat er echt gebeurd is. Animo heeft op papier een stevig programma voor de kiezen gekregen en na de oefenpot tegen Rheko waren er nog wel wat vraagtekens over de vorm waarin men verkeerde. Er werd met heel veel goede intenties gekorfbald en nu moest het voor het “echie” tegen 2e klasse degradant HKC in Utrecht. Het trackrecord tegen deze vereniging is niet erg rooskleurig voor Animo, tot dit weekend werd er nog nooit in de recente historie gewonnen van de groene brigade. Twee gelijke spelen in Geldermalsen en twee verliespartijen in Utrecht.

Maar goed, je hebt de titel van het verslag al gelezen, dus de vraag is nu hoe het allemaal tot stand is gekomen. HKC opende de wedstrijd met lange aanvallen, leunend op de reboundsterke spelers die ze in de gelederen hadden. HKC bleek echter in de beginfase een blaffende hond, want het was Animo dat beet. In 3 schoten werd er een 0-2 voorsprong op het bord gezet. Daarna werd het moeizamer waardoor Bartjan al vroeg in de wedstrijd zijn debuut kreeg van coach Jansen, de talentvolle A1-speler greep deze kans goed aan en mocht proeven aan het spelen in het 1e. De stand werd opgevoerd naar een 1-3 voorsprong voor Animo en daarna leek men door de moeilijke fase heen. De aanvallen van HKC werden vakkundig lamgelegd en de thuisploeg bleek een schrijnend tekort aan zelfvertrouwen te hebben en irriteerde zich snel aan randzaken, zoals bijvoorbeeld de scheidsrechter. Animo had daar echter maling aan en schoot met scherp waardoor er al een vroeg beslissing in de lucht hing. De 3-10 ruststand was een meer dan correcte afspiegeling van de krachtverhoudingen op het veld.
Jansen roemde zijn ploeg om de getoonde inzet en de goede start maar waarschuwde ervoor dat HKC een tandje bij zou schakelen in de 2e helft. Dat Jansen in de 2e helft op de juiste momenten wisselde werd al gauw duidelijk. Animo kreeg meer moeite met het opgefokte HKC dat nog iets wilde maken van de wedstrijd. Het kostte een heer wel een gele kaart, maar HKC begon nu ook te scoren. Animo repareerde de schade tot halverwege de 2e helft wel weer met onder andere doelpunten van invallers Nathalie en A1-speelster Vera maar moest vervolgens regelmatig aan de noodrem trekken. HKC won het vertrouwen terug en begon aan een slagende inhaalrace. Animo kwam mede door onrust en foutjes onder druk te staan en zag HKC puntje voor puntje dichterbij komen. Zelf bleef het hangen op 13 doelpunten, die eigenlijk te mager waren gezien de sterke 1e helft. Jansen predikte rust in de time-outs die hij nam om zijn ploeg de juiste weg te wijzen maar HKC bleef aandringen. In de slotfase speelde Animo dan toch de wedstrijd aardig uit en nam de tijd in de laatste 1,5 minuut. Zodoende werd er na behoorlijk zweten een 12-13 zege over de streep getrokken.

Hiermee pakte Animo dus de eerste 2 punten in een uitwedstrijd tegen een concurrent, toch weet men dat er nog werk aan de winkel is. Een dergelijke tweede helft moet tot het verlegen gaan behoren. Komende week keert Eric weer terug, die helaas de openingswedstrijd moest missen en staat er alweer een test op het programma. Fortissimo komt op bezoek in Geldermalsen, ook een ploeg die afgelopen jaar degradeerde uit de 2e klasse en een zege boekte in IJsselstein tegen Rivalen dit weekend.