Dinsdagdroogschieteritus

Fanzone

omhoog
23 fans

Vermoedelijk denk je nu: “Wat is dit nu voor titel?” Dit is misschien een samenvatting van de laatste wedstrijd van in ieder geval Animo 1 in de voorbereiding. Maar goed… Even een korte uitleg. Dinsdagdroogschieteritus is het tegenovergestelde donderdagraakschieteritus, beide zijn fenomenen die vaak onverklaarbaar opduiken gedurende korfbalwedstrijden of trainingen. De heer Stefan K. uit Animo 3 is gediagnostiseerd met chronische donderdagraakschieteritus, maar dinsdagdroogschieteritus is helaas een heel ander verhaal. Dit fenomeen kan 16 spelers en wisselspelers een training of wedstrijd in de ban houden.

Animo’s selectie mocht voordat de competitie eigenlijk zijn start krijgt gisteravond nog aantreden in Rheden tegen de plaatselijke vereniging Rheko. Er werd gestart met een wedstrijd van de 2e teams waarin Animo 2 op zijn zachtst gezegd stroef startte. Terwijl Animo, zo leek het, nog met het hoofd bij werk of school zat was Rheko al begonnen en werd er tegen een 5-2 achterstand aangekeken 10 minuten voor rust. Animo was echter bijtijds bij de les en keerde het tij nog voor rust. Gelukkig geen dinsdagdroogschieteritus voor Animo 2 in de 2e helft, want het initiatief werd gepakt in de score en werd ook niet meer losgelaten. Rheko 2 kon nog wel volgen maar werd iedere keer op 2 punten gehouden. In de slotfase leek het mis te gaan toen de thuisploeg de stand een ruim minuutje voor tijd gelijktrok (10-10). Animo besliste na een time-out van de thuisploeg anders in de laatste minuut. Via een vrijebal werd de eindstand op 10-11 bepaald.

Animo 1 en Rheko 1 werden daarna zwaar getroffen door dinsdagdroogschieteritus. Beide ploegen gingen de strijd met elkaar aan, maar kregen het maar nauwelijks voor elkaar om het gat van de korf te vinden. Animo mocht de score openen door middel van een rake strafworp, ook dat was een bijzonderheid in deze wedstrijd want er werden er vele gemist in Rheden. Rheko maakte vervolgens gelijk maar Animo antwoordde vrij snel waardoor het leek dat de uitploeg op stoom kwam (1-3). Dit bleek echter niet het geval. De 1-3 stand bleef onwijs lang op het scorebord staan en vele kansen werden door beide ploegen om zeep geholpen. Strafworpen, uitgespeelde korte kansen zonder druk, doorloopballen… Noem het maar op. De ruststand was uiteindelijk 2-4 en coach Jansen probeerde scherpte in de ploeg te krijgen op de afronding want aan het gespeelde spel lag het niet echt. Na de rust mocht Animo wederom het 1e doelpunt maken en leek er al vroeg in de 2e helft een beslissing te komen omdat de 2-6 in de lucht hing. Rheko kwam echter terug tot 3-5, wat ook meteen het enige en laatste doelpunt was voor de thuisploeg in de 2e helft. Animo schudde langzamerhand de dinsdagdroogschieteritus van zich af en liep uit naar een 3-9 voorsprong waarmee de wedstrijd ook beëindigd zou worden. Over de laatste strafworp doen we geen uitspraken, dit zou de reputatie van de betreffende speler dusdanig schaden dat hij zich in alle hoeken van het veld zou moeten schamen.

Komende zaterdag begint het dan echt! De competitie! De selectie start met een beurt buiten de deur, Animo 2 treedt om 14.00 uur in Sliedrecht aan tegen Merwede/Multiplaat 3 en Animo 1 opent in Utrecht tegen HKC om 15.30 uur! We zijn benieuwd!