Degradatiestrijd op episch hoogtepunt

Fanzone

omhoog
13 fans

Ja, ik geef het toe... Ik zat er doorheen. Zoekend naar woorden sleet ik afgelopen zondag mijn dag. De onvoorziene nederlaag tegen Regio’72 was hard aangekomen. De hele wedstrijd had het gevoel mij gezegd, we komen er doorheen. We gaan ze pakken, ondanks dat het spannend was. Zeker na de wondergoal met 1 hand van Eric spoot de adrenaline dwars door alle bloedvaten heen. Nu zou het gebeuren, maar de wedstrijd viel prompt de verkeerde kant op. Conclusie, Animo zakte naar de laatste plaats. Pijnlijk, maar een keiharde realiteit waar mijn hoofd zondag niet omheen kon. Dus... geen verslag. Sorry voor de trouwe lezers!

Na een week trainen, praten en de tactisch plan ontwikkelen stond Animo voor een loodzware opgave. Van alle degradatiekandidaten stond voor Animo de hoogstgenoteerde tegenstander op het programma, KVZ! De nummer 2 van de competitie wilde waarschijnlijk in de laatste competitiewedstrijd in de eigen Hanzehal laten zien dat volgend jaar de 1e klasse weer binnen handbereik zou worden met een keiharde overwinning op de hekkensluiter Animo. Coach Jansen besloot zijn team af te sluiten van de resultaten van de andere concurrenten, maar deze kwamen toch wel binnen in de Hanzehal in Zutphen, Woudenberg prijsde zichzelf gelukkig tegen nummer 5 DOS-WK en pakte twee punten en kon bij een nederlaag van zowel Regio’72 als Animo zich ook volgend seizoen tweedeklasser noemen. Regio’72 verraste echter onze Betuwse streekgenoten in Kesteren (de nummer 3 in de poule) en pakte ook 2 punten waardoor Animo minimaal een punt uit Zutphen mee moest nemen om niet al voor de laatste speelronde te degraderen. Animo wist echter niets van deze uitslagen en probeerde net zoals tegen (bijna) ongeslagen kampioen Victum de koppies koel te houden tegen een sterke tegenstander. In Houten leverde het bijna een stunt op maar dat verhinderde Victum pas in de slotminuten. Met dat recept was het toch KVZ dat in eigen hal de leiding nam in de eerst fase van de wedstrijd maar Animo gaf meteen goed partij. De eerste 10 minuten was het overleven voor de uitploeg maar daarna bleef men aanhaken bij het grote KVZ, dat volgend seizoen weer flinke stappen omhoog wil zetten met Erik Wolsink. Gaandeweg de 1e helft ontspon zich zo langzamerhand een gevecht tussen prestige (KVZ) en noodzaak (Animo), de vraag wie de langste adem zou hebben bleef onbeantwoord in een boeiend gevecht tot aan de rust waarin Animo verrassend de leidende ploeg was (8-9). Het contrast kon niet groter zijn ten opzichte van de wedstrijd tegen dezelfde tegenstander in Geldermalsen toen Animo binnen 10 minuten gekraakt werd en op een onoverkomelijke achterstand gezet werd. Jansen moest zijn ploeg daar in de rust wel op wijzen maar werd daarin niet in de steek gelaten door zijn ploeg.
De tweede helft kreeg KVZ meer en meer bijval van het eigen publiek, waardoor de wedstrijd intenser werd. Beide ploegen leken elkaar tussen prestige en noodzaak zo nu en dan niet meer te begrijpen en KVZ begon zich meer en meer zenuwachtig te maken. Animo beet op een 9-12 voorsprong stevig van zich af en de kansen op een stunt groeiden. Het publiek spoorde de thuisploeg aan om te strijden en de wedstrijd kwam weer meer in evenwicht. Zij aan zij met Animo als initiatiefnemer in de score gaven beide ploegen niet zomaar op. Leander “nutcracker” Joha zorgde voor een pijnlijk scrotum bij zijn directe tegenstander bij een vrije bal waarin er hevig werd gestreden om de paalpositie, achteruit vallend nadat hij een duw incasseerde lanceerde hij onbewust een been in die richting. Gelukkig liet de bijzonder ontspannen en sterk fluitende scheidsrechter zich niet van de wijs brengen door het woedende KVZ-publiek en liet de situatie afkoelen. Daarna werd het weer ongemeen spannend. Animo zag in de laatste 8 minuten KVZ weer langszij komen (16-16) en wist dat het een dubbeltje op zijn kant zou worden. Jansen besloot in een time-out zijn man- en vrouwschappen weer toe te spreken om de scherpte nogmaals aan het oppervlak te halen. Dat werd beloond met een 16-17 voorsprong, maar KVZ pareerde opnieuw. Daarna koos het aanvalsvak van Animo om minimaal een punt te consolideren en trachtte de wedstrijd uit te spelen. Toch kon het niet voorkomen dat de verdediging nogmaals aan de bak moest na een onderschepping van de thuisploeg. Met ietwat hachelijke momenten verdween de bal toch weer naar de aanval waarna de adem ingehouden werd in de hele Hanzehal. En daar kwam ze, als een duveltje uit een doosje. Mandy, de kleinste strijder in de gelederen van onze selectie. Met een onwijs sterk optreden haalde ze al eerder in de wedstrijd een van de vrouwelijke speerpunten bij KVZ uit de wedstrijd en nu legde ze aan voor een schot, zoals Nathalie dat 2 weken geleden tegen Devinco ook deed. Wederom begonnen weer een aantal tergend langzame seconden weg te tikken, de scheidsrechter had de laatste minuut al aangegeven gedurende de aanval van Animo en dit was het moment... nu moest het gebeuren. Het was niet spannend, de bal knetterde door de korf heen en de 17-18 stond op het scorebord, ontlading all over the place aan Animo-zijde. Ook de laatste stuiptrekking van de verbouwereerde thuisploeg werd afgeslagen waardoor Animo 2 punten greep om zo te ontsnappen aan degradatie en om zichzelf toch nog een hele aardige uitgangspositie te verschaffen voor lijfsbehoud. Echt slecht voor je hart....

Volgende week moet het dan gebeuren, concurrent Woudenberg komt op bezoek in Geldermalsen en winnen is de enige optie om in de poule over deze tegenstander heen te wippen. Als er een overwinning behaald wordt dan is Animo afhankelijk van Regio’72 dat kampioen Victum in Houten van de ongeslagen status moet beroven om Animo alsnog het leven zuur te maken. Het wordt dus ongemeen spannend in De Randhorst om 20.15 uur. Zorg dat je erbij bent!!